Zoek

Audi R8 en TT light body


NECKARSULM, Duitsland – In een ronde chat met journalisten en Audi’s Quattro GmbH ontwikkeling chief Stefan Reil. Is de bedoeling dat er een, lichtgewicht versie van de R8 en TT onder zijn serieuze aandacht is.

Audi’s Quattro GmbH, Audi’s eigen tuning en auto aanpassingen bedrijf, waar de S, RS en A8 modellen en Audi Exclusive producten vandaan komen. Met de R8 Sport,zal Audi waarschijnlijk een soortgelijke aanpak doen met de prestaties als het deed met de in 2005 vervaardigde TT Quattro Sport, gebouwd in beperkte aantallen in de laatste maanden tegen het einde van de vorige generatie.Audi heeft reeds aangetoond aan ons de TTS, en de opmerkingen van alle Reil over een bevestiging van een TT RS model, dat is geen gerucht om een superkrachtige vijfcilinder met bijna 350pk neer te zetten. Maar de R8 sport verwijzing is nieuws.

Wat zou dat betekenen voor de R8? Zeker een toename in paardenkracht; we zouden het aantal kunnen brengen tot bijna 500 pk. Zodra sommige gemakken worden weggewerkt en een paar delen van exotische lichtgewicht materialen, het totale gewicht kan worden verminderen.

Reil bood geen bijzonderheden, we zouden verwachten dat de Audi zou knippen en snijden om een paar pond uit de stoel frames (wat waarschijnlijk betekent minder aanpassingen), terwijl de climate control en audio systeem componenten kunnen worden verwijdert om de auto lichter te maken, zoals ze zeggen. Minder isolatie zou ook verlicht van de last kunnen zijn, terwijl lichtgewicht carbon fiber gebruikt zouden kunnen worden voor de kap, motor kap, dashboard / deur panelen en eventueel het dak. Mechanische up grades zou zonder twijfel ook carbon keramische remmen kunnen zijn, terwijl een paar slim geoptimaliseerd toebehoren kunnen verminderen van de aerodynamische fijn te slijpen en dus wat meer topsnelheid geven aan de R8 de 4,2ltr V8, die momenteel produceert 420 pk.

Reil gaf geen aanwijzingen met betrekking tot de termijnen gedurende welke de lichtgewicht R8 en / of TT modellen kunnen verschijnen. We zouden raden, maar dat beide lijkt ergens volgend jaar als 2010-modellen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen