Zoek

DTM: Audi’s Tom Kristensen over Mugello

DTM: Audi’s Tom Kristensen over Mugello, lees het interview;

Mugello is de droom voor vele coureurs. Audi piloot Tom Kristensen, die vorig jaar vanaf de eerste startrij mocht starten, verteld waarom hij dit circuit in Toscane zo graag mag. Over de totale lengte van het circuit (5.245 meter) is het een veel eisend circuit met verschillende bochten radia en enorm veel hoogte verschillen. De derde race van het DTM seizoen 2008 zal live worden uitgezonden op 4 mei 2008 via ARD (Das Erste) vanaf 13.45uur.

Wat betekent racen in Italië voor u?

“Racen in Toscane is gewoon ontzettend gaaf. Het circuit staat voor een grote traditie, en wij rijden waar andere mensen hun vakantie doorbrengen. Er is enorm veel geld in circuit gestoken om het moderner en vooral veiliger te maken, en ook tegelijk het veiligstellen van de karakteristiek er van”.

Wat zijn de cruciale factoren van dit circuit?

“Op Mugello hang veel af van de aerodynamica van de auto’s. Je moet de juiste parameters weten te vinden. Het is niet gemakkelijk de juiste balans te vinden tussen de aerodynamica, gewicht en wielstanden. Veel van de bochten zijn extreem snel en worden veelal in de 3e of 4e versnelling gereden”.

Het circuit is karakteristiek om zijn hoogte verschillen, niet?

“Voor mij persoonlijk is dit de sleutel karakteristiek van een echt circuit. De verschillen in hoogte zijn echt een uitdaging. De Arrabbiata-secties op het laagste punt van het circuit, dwingen je tot het uiterste in elke ronde”.

Biedt dit circuit goede mogelijkheden om in te halen? Mathias Ektrom was beduidend sneller vorig jaar dan Mika Hakkinen, maar was desondanks niet in staat hem in te halen.

“Op een snel circuit is inhalen gemakkelijk. Maar ik denk dat wij mogelijk vorig jaar een paar pogingen gezien zouden hebben als Mathias wat meer risico had willen nemen. Maar hij focuste op andere aspecten die belangrijker waren voor het kampioenschap”.

Source: Audi

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen