Zoek

Shell V-Power Diesel race brandstof met GTL en BTL: R10

 

Wereld première op de 24 Uren van Le Mans
Nieuw: Shell V-Power Diesel race brandstof met GTL en BTL
Synthetische diesel vermindert de uitstoot van CO2

Wereld première in de motorsport: Op de 2008 Le Mans 24 Uren van 14/15 juni, de drie Audi R10 TDI prototypes door Audi Sport Team Joest zal de race voor de eerste keer met de volgende generatie biobrandstoffen die vervaardigd is uit de bio-afval en een veelbelovende vermindering van de CO2-uitstoot met bijna 90 procent in vergelijking met traditionele diesel.

De 650 pk-plus R10 TDI, die al twee maal de beroemde 24 Uren van Le Mans won, in de sport, auto races sinds 2006. Shell V-Power Diesel race brandstof geproduceerd door ontwikkeling partner Shell is gebruikt sinds het begin. Het is een bijzonder krachtige en efficiënte synthetische brandstof die wordt gemaakt uit aardgas in een proces dat gas naar vloeistof (GTL). Brandstoffen met deze onderdelen zijn al beschikbaar op de pompen.

Voor de derde uiterlijk van de Audi R10 TDI op Le Mans, een kleine hoeveelheid biobrandstoffen van de volgende generatie wordt gemengd, voor het eerst met de eerder beproefde GTL onderdelen: BTL (Biomassa voor vloeistoffen), als zij officieel is genoemd, wordt gewonnen uit biologisch afbreekbaar afval dat niet geschikt is voor gebruik in levensmiddelen, bijvoorbeeld van afvalhout. BTL belooft een verlaging van het bedrag van de CO2-emissies met bijna 90 procent in vergelijking met traditionele diesel.

Hoewel zij worden vervaardigd uit verschillende grondstoffen, de twee alternatieve brandstoffen BTL en GTL zijn vrijwel Zwavelvrije en geurloos. Zij combineren de kwaliteit en efficiënte verbranding met beperkte uitlaatemissies.

“Audi uiting aan haar steun vroeg voor het gebruik van de volgende generatie biobrandstoffen in Le Mans,” zegt Michael Dick, lid van de Raad van Bestuur van AUDI AG, belast met de technische ontwikkeling. “Het onderstreept onze filosofie dat wij ten opzichte van Le Mans als een zware test gebied voor nieuwe technologieën, die beschikbaar zal zijn op een later tijdstip in productie-auto’s voor onze klanten. De Automobile Club de l’Ouest (ACO) biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van alternatieve brandstoffen rijden en concepten, die wij ten volle te benutten. ”

De V12 TDI bekend om haar efficiëntie en gemonteerd op de Audi R10 TDI is al met succes getest met de nieuwe brandstof op de bank en tijdens de tests. Het eerste publieke optreden volgt deze komende zondag (1 juni) op basis van de officiële test dag op Le Mans. Het traditioneel bepaald teams met de enige mogelijkheid om te testen op de 13.629 kilometer circuit van Le Mans voor de race.

De praktijk is op zondag van 9 uur tot 1 uur en 2 uur tot 6 uur Alle drie de auto’s van Audi Sport Team Joest en alle negen bestuurders zullen in actie.

Bron: Audi

Zie hier ons eerdere verslag.

 

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen