Zoek

Audi A7 4 deurs coupe

Audi belooft dat de nieuwe A7 de norm zal zijn voor de prestaties, elegantie en kwaliteit in de snelle opkomst van luxe “vier-deurs coupe” markt wanneer deze wordt gelanceerd in juni 2010 als onderdeel van een ambitieus nieuw model-programma voor het inwinnen en een 50 procent stijging van de verkopen in de komende zeven jaar.

Gepland tussen de sterke verkoop op A6 en de A8 modellen,zal het een steeds harde concurrentie van de Mercedes-Benz CLS, de BMW 8-serie. En volgend jaar de Jaguar XJ vervanging. De A7 wordt gewapend met een keur van technologie en wat ontwerp baas Stefan Sielaff beschrijft als een nieuwe richting in design en interieur materialen.

Een document verkregen door Automotive News Europe’s blijkt dat Audi van plan is om een hardtop dak A7 en een softtop mogelijkheid bekijkt. Hoewel de productie van een vierdeurs cabriolet een technische uitdaging is, insiders zeggen dat Audi bazen het zou willen de eerste autoconstructeur te zijn met een moderne vierdeurs cabriolet.

Audi is ook bezig met S7 en RS7 versies, waarbij de laatste, de beschikking krijgt van een versie van de RS6 5.2 liter V10 motor, en levert dan rondt de 600 pk in combinatie natuurlijk met quattro met het sport differentieel.

De S7 krijgt de nieuwe 4.0TFSI 8 cilinder motor met 400pk.
En zie hier ons eerdere informatie wat motoren er in de A7 komen.

Aan de andere kant van het spectrum, Audi technici zijn bezig met de ontwikkeling van een hybride aandrijving voor een lage uitstoot versie van de A7. Om te worden onthuld op de Audi Q5 volgend jaar, Audi’s hybride systeem maakt gebruik van lithium-ion batterijen uit de Japanse specialist Sanyo en loopt in combinatie met een V6 benzine of dieselmotor.

De A7 maakt deel uit van een nieuw modellen programma dat Audi CEO Rupert Stadler wil bereiken tot 1,5 miljoen Audi’s in 2015, vergeleken met een record 964151 in 2007. De stijging is de bedoeling dat niet alleen van nieuwere versies van bestaande voorzieningen, maar ook uit aanvullende modellen. Van 23 modellen van vandaag, Audi plannen uit te breiden tot 40.

Hoewel de A7 naar verwachting goed zal zijn voor slechts 40.000 verkopen per jaar, Audi ziet zijn nieuwe chique model als een belangrijke imago booster. “Het segment voor vierdeurs coupes groeit, wat het belangrijkst is in Noord-Amerika. Het is niet iets dat kan worden genegeerd,” zegt Stadler.

De A7 is niet Audi’s eerste poging tot een vierdeurs coupe. In het kader van een mantel van geheimhouding, komt Audi met de A5 Sportback met een vier deuren uit in Juli 2009.

Aan de basis van de chique Audi is een nieuw platform dat de basis zal vormen van de komende A6. Gebaseerd op de MLP (modulair lange platform) onthuld op de A5 vorig jaar, concentreerd het gewicht binnen de wielbasis voor een optimale gewichtsverdeling.

In tegenstelling tot de zevende generatie A6, die zal uitgevoerd worden met de conventioneel voor en achtervering, zal de A7 op lucht vering komen. Om te voldoen aan de eisen in dit segment. “Het is een inherent sportieve auto, maar we willen hem ook gericht op comfort meegeven”.

De A7 zal ook uitblinken in de nieuwe materiaal soorten en MMI systemen van de nieuwste generatie. “Klanten willen een grotere uitvoerbaarheid al hebben ze de keuze tussen de A6 en de grotere A8, zodat we het niet zien het als een nadeel,” zei Dick.

 Bron en foto: AutoMotive News

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen