Zoek

Feiten over de DTM race op de Norisring.

De Norisring is sinds 1947 in gebruik als circuit dat traditioneel wordt bezocht door ca. 150.000 toeschouwers, is weer eens het hoogtepunt in het DTM seizoen 2008.
Audi heeft nog steeds het record op dit stratencircuit.

Wist je dat…

…de Norisring traditioneel het thuiscircuit is van Audi? En dat Ingolstadt slechts 90 kilometer verwijderd is van dit stratencircuit?

…de Norisring het enige stratencircuit is op de DTM kalender? Het circuit werd voor het eerst in de DTM kalender opgenomen in 1984; de DTM is ieder seizoen gestart in Neurenberg sinds 1987.

…het dit jaar de dertigste maal is dat de DTM-race op de Norisring wordt verreden?

…de 2008 auto’s van Audi en Mercedes voor het eerst sinds de start van het seizoen 2008 met identieke gewichten rijden – namelijk 1.050 kilogram?

…de titelverdediger Audi sinds de start van het seizoen aan de leiding gaat?  Kampioen Mattias Ekström aanvankelijk het kampioenschap aanvoerde totdat Timo Scheider de leiding overnam in Oschersleben?

…de Norisring, met zijn lengte van slechts 2,3 kilometer, jaren lang het kortste circuit is op de DTM kalender was totdat het “Indy Circuit” op Brand Hatch in 2005 in gebruik werd genomen?

…Audi een 1-2 overwinning had tijdens de eerste race op de Norisring in het debuutjaar 1990 met Hans-Joachim Stuck en gastrijder Walter Röhrl aan het stuur van de V8 quattro?

…Walter Röhrl de snelste ronde neerzette met 55,6 seconden in zijn V8 Quattro op het 2,3 kilometer lange circuit, en dat de snelste ronde met de Audi A4 DTM vorig jaar slechts 49,015 seconden was?

…Tom Kristensen de enige DTM coureur is die sinds de laatste race op de Euro Speedway een andere race heeft gewonnen, en wel de belangrijkste race van de wereld? De Deen won de 24h van Le Mans voor de achtste keer de 24h van Le Mans op 15 juni en sindsdien zijn emails ondertekend met “TK after eight”

…Tom Kristensen met Audi A4 DTM tijdens de kwalificatie in het seizoen 2005 zijn snelste ronde op 48,446 seconden bracht en sindsdien ook recordhouder is van het DTM kwalificeren?

…de snelste ronde met een Audi A4 DTM vorig jaar op het circuit Norisring werd gereden door Alexandre Premat met 49,015 seconden aan het stuur van een één jaar oude Audi DTM A4?

Credit: Audi

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen