Zoek

ALMS: Audi 1-2 in Mid-Ohio race

Lucas Luhr en Marco Werner scoorden de 1e en 2e plaats algemeen, en in hun klasse, in een race die vol actie was op het iets meer dan 3,5 kilometer lange circuit van Lexington Ohio. Gevolgd door hun teammaten Emanuele Pirro en Rinaldo Capello op nog geen 8 seconden achterstand.

“Ik vond het behoorlijk opwindend” zei Lucas Luhr. “Mijn race begon ongeveer 50 minuten na de start. Marco had de R10 al aan de leiding gebracht en hield dit zo tot de eerste stop. Na een paar ronden was ik in staat om mijn voorsprong te vergroten en zo de leiding te behouden. Dit was een perfecte race en we zijn dan ook zeer blij”

Het Audi Sport North America team was vol zelfvertrouwen voordat aan deze 2,45 uur durende race werd begonnen omdat zaterdag de kwalificatie, ondanks dat de Acura en Porsche LM P2 de eerste startrij bezetten, de kwalificatie volledig volgens plan is verlopen.

“Dit is niet echt een circuit voor ons en dat maakt het (de overwinning) een hele fijne. Het hele team werkte perfect. Buiten het raceseizoen hebben we uitgebreid getest met Michelin en hebben daarbij veel stappen in de goede richting gemaakt”, zei Marco Werner. “Ook op de stratencircuits bleken wij zeer goed te zijn. De combinatie die wij hebben is op top niveau, wij hebben een goede band en een goede auto. Dit jaar zijn wij qua ontwikkeling veel verder dan vorig jaar om deze tijd”.

De zevende ronde van de American Le Mans Series was vervuld van drama, directe gevechten en teamstrategieën. Helaas was de afloop voor sommige teams teleurstellend of zelfs een ramp terwijl anderen niets anders deden dan glimlachen.

Source: Audi

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen