Zoek

In een oldtimer de oorsprongomgeving ontdekken

Met historische automobielen de schoonheid van zuid Duitsland ervaren.

Van 19 tot 21 juni 2008 hebben zich oldtimer enthousiasten getroffen voor de derde Donau Classic 2008 in Ingolstadt. Audi Tradition was weer de hoofdsponsor van deze oldtimer rally en heeft met negen automobielen uit de firmahistorie deelgenomen aan het startveld.

Naar aanleiding van het jubileum “25 jaar Audi Sport quattro” werden twee ‘korte’ – zo worden deze youngtimer liefdevol genoemd- aan de tour toegevoegd. Start en finish waren voor de talrijke deelnemers uit binnen- en buitenland de Piazza bij het Audi Forum in Ingolstadt, en zo konden de 200 oldtimers hier uitvoerig bewonderd worden.

Uit de verzameling van Audi Tradition kwamen ware kostbaarheden uit de laatste vijftig jaar:
twee Audi Sport quattro uit 1984, een Audi 50 uit 1978, twee Audi 100 Coupé S uit 1973, een Auto Union 1000 Sp Roadster uit 1964, een DKW 3=6 Cabriolet uit 1956 evenals een Horch 930V en een Horch 830 BL uit 1930.

Op het programma van het driedaagse evenement stonden 500 kilometers o.a.  door opwindende landschappen. Op niet alledaagse wegen en straten ging het bij de “Donaumoos Proloog” langs zuid Duitslands grootste Niedermoor (oud moerasgebied), rond 16.00uur kwamen de historische automobielen van de etappe terug op de Piazza bij het Audi Forum.

Op vrijdag 20 juni voerde het ‘roadbook’ de deelnemers in het bekende hop landbouwgebieden van Hallertau. Op zaterdag 21 juni werd het indrukwekkende natuurgebied Altmühltal per oldtimer ontdekt.

Er waren gedurende de dagen ook verschillende wedstrijden en behendigheidproeven voor de deelnemers met hun oldtimers. En werden in de schilderachtige binnenstad van Eichstatt en de renaissance stad Neuburg an der Donau, diverse ‘grote prijzen’ verdiend door de deelnemers.

Meer informatie: donau-classic
Foto’s: Pafnet

Source: Audi

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen