Zoek

Wist u dat……. [DTM Zandvoort 12/13 juli 2008]

Wist u dat…

… de DTM voor de achtste maal op Zandvoort komt en daardoor is het circuit het meest bezochte circuit buiten Duitsland?

… het aantal toeschouwers is gestegen van 40.000 in 2001 naar 74.500 het afgelopen jaar?
Gemiddeld 64.286 fans bezoeken de race op Zandvoort ieder jaar.

 … Audi vier overwinningen op Zandvoort heeft gevierd in de afgelopen zes jaar?

… deze succesreeks gestart is met de overwinning van Mattias Ekström, toen nog rijdende voor het Abt Sportsline Team, op het circuit van Zandvoort en dat het zijn eerste  DTM zege was?

… op dat zelfde moment het private team van Hans Jürgen Abt de DTM titel in de wacht sleepte met Laurant Aiello?

… na terugkeer als een fabrieksteam in het seizoen DTM 2004, Audi de overwinning op Zandvoort vierde met de toekomstige kampioen Mattias Ekström en dat Martin Tomczyk de 1-2 overwinning completeerde?

… Audi de race in de duinen opnieuw won met Tom Kristensen?

… Audi’s vierde overwinning op het duinencircuit te danken was aan Martin Tomczyk en zijn teammaten Alexandre Prémat, Mattias Ekström en Timo Scheider, die de slagorde verder aanvulden?

… bijna een jaar geleden de vijf Audirijders Timo Scheider, Mattias Ekström, Martin Tomczyk, Alexandre Prémat en Tom Kristensen, de vijf eerste plaatsen tijdens de kwalificatie reden?

… in aanvulling op de vier overwinningen, Audi in totaal elf podium finishes had op Zandvoort sinds 2001?

… Mattias Ekström met vijf podium finishes -inclusief twee overwinningen- de meest succesvolle Audicoureur is tussen 2002 en 2007?

… dankzij de Audi coureur Christijan Albers het toch al enthousiaste publiek, voor het eerst  in 2004 een locale held in het DTM-veld kon aanmoedigen?

…met Mattias Ekström, Tom Kristensen, Martin Tomczyk en ook Christijan Albers, de 2003 winnaar, Audi vier voormalige DTM-Zandvoort winnaars in de gelederen heeft?

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen