Zoek

Audi TT Dutch GT4

Rijders en teams die zich volgend seizoen in het Dutch GT4-geweld willen gaan storten, hebben een ruime keuze met welke auto zij aan de start verschijnen. Modellen als de Ford Mustang FR500 GT4, Aston Martin N24, BMW Z4 Coupé, Lotus Exige, Nissan 350Z, Porsche Cayman en Corvette C6 zijn al meermalen genoemd. Deze lijst is nu uitgebreid met de Audi TT, die in GT4-trim inmiddels zijn opwachting op de circuits heeft gemaakt.

Jörg van Ommen Autosport heeft bijvoorbeeld tijdens de GT4 European Cup op Spa-Francorchamps een Audi TT GT4 ingezet. Rijder Philipp Leisen nam alleen deel aan de eerste vrije training, waarin hij de derde tijd liet noteren. Het team ontbrak vanwege andere verplichtingen tijdens de races, maar liet wel de potentie van de auto zien.

Aantrekkelijk geprijsd
Ron Boon, Competition Manager van Circuit Park Zandvoort, wees AUTOSPORT.NL op het project. “Een raceklare Audi TT in GT4-trim is aantrekkelijk geprijsd, met een prijskaartje van 88.000 euro. Met race-ABS komt daar nog 4.000 euro bij.”
Daarbij komt dat de onderdelen van de auto veelal goed betaalbaar zijn. We hebben het niet bij de betreffende dealers gecontroleerd, maar een spatbord voor een Audi TT is vast een stuk goedkoper dan hetzelfde onderdeel van een Aston Martin N24.
Over betaalbaar gesproken: volgens Boon staan er in Europa diverse gebruikte GT4-auto’s te koop. Denk hierbij aan modellen zoals de BMW Z4 en de Nissan 350Z.

Bron: AutoSport

Meer informatie over Jorg van Ommen Autosport voor de TT GT4

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen