Zoek

Audi Autotelefoon mogelijkheden

Audi kent diverse mogelijkheden af fabriek voor de Auto Telefoon;

Telefoonvoorbereiding basis bluetooth
Telefoonvoorbereiding voor een aparte houder, adapter
Telefoonvoorbereiding plus
Telefoonvoorbereiding plus met snoerloze hoorn


Hier gaan we het een en ander benoemen met de site erbij voor de mogelijkheid van welke telefoon er gekoppeld kan worden of waar adapters van zijn, om een perfecte match met de auto en de telefoon te krijgen. Voor een optimaal intergratie van je mobiel.

Telefoonvoorbereiding met een Adapter in de midden armsteun.

Telefoonvoorbereiding plus met snoerloze hoorn

Telefoonvoorbereiding, waar een adapter opgezet kan worden.

Telefoonvoorbereiding ; Voor diverse mobiels met losse adapter, zie type in de lijst. Met nummers uitleesbaarheid van je mobiel, zien wie er belt en zien naar wie je gaat bellen. Van je telefoon boek en sim kaart. In het BIS of MMI scherm.

Telefoonvoorbereiding plus; Voor snellere integratie van de smartphone op Rsap technologie, dit houdt in dat ie een kopie maakt van de sim kaart, ook wel sim extern genoemd. Hierdoor stap je in de auto en de rest gaat vanzelf. Let wel op alleen met DVD navigatie te bestellen.
En sms uitleesbaarheid

Telefoonvoorbereiding plus met snoerloze hoorn; allevoor delen van hierboven maar dan nog met een extra loze hoorn erbij, b.v. om apart achterin te telefoneren of om prive gesprekken te voeren. En sms uitleesbaarheid

Kijk hier voor alle mogelijkheden voor uw telefoon integratie.

50 gedachten over “Audi Autotelefoon mogelijkheden”

  1. Welke telfoon heeft u en hoe oud is de A2? Zit er telefoon voorbereiding in af fabriek?

  2. Heb net een nieuwe Audi A4 met blue tooth. Standaard nav scherm en telefoonvoorbereiding. Heb zelf een nokia E61i
    De gegevens van mijn telefoon verschijnen niet op mijn dashbord.Heb nu een paar nummers in het adresboek aangemaakt, maar dat zou toch niet nodig moeten zijn!!
    Wie weet hoe dit is op te lossen.

  3. ik heb een audi a4 van bijna 1 jaar oud, nu wil ik een nw relefoon hebben en ik zou graag een telefoon hebben welke ik ook via blue tooth kan bedienen en tevens het adres boek gebruiken welke in mij navigatie scherm zit. welke telefoon is het beste. ben op pad geweest voor de nokia E71, maar deze is ook niet geschikt voor deze auto. wat dan wel??

  4. Als uw Audi A4 is van 2008 nieuw model en hij heeft telefoon voorbereiding dan kunt u deze koppelen en het adres boek wordt overgenomen in het MMI systeem (1234 code). Dus te zien op het scherm.
    Koopt u er aub een orgineel accu ladertje voor de E71 van nokia bij voor 15.00 en hij laadt nog op in de auto ook.

  5. Geachte heer verschoor, de E71 moet het gewoon doen op uw A4 van 2008.
    Kijk maar naar http://www.audi.de/telefon , en eigenlijk hoort uw dealer dit te weten. Zelf ook dit toestel en getest op de A4, en hij neemt het telefoon boek compleet over. Echt super.

  6. Ik heb een audi allroad uit 2003 met een vaste nokia telefoon met snoer.
    Dus auto in,mobiel uit autotelefoon aan,en bij verlaten van de auto weer andersom.
    Mijn vraag kan er op dit systeem iets veranderd worden zodat ook een mobiel aangesloten worden.
    De telefoon zit in de armsteun en het snoer is makkelijk los te maken. Is er iets anders te bedenken?

    Groeten
    Rob

  7. Mijn Audi A3 heeft een telefoonaansluiting voor een Nokia 5110. Voordeel geluid Radio wordt zachter bij telefoneren. Echter toestel is oud. Wie kent een vevangend toestel ??

  8. Ik heb inmiddels een Samsung Omnia Pro B7610 qwerty black aangeschaft met Windows Mobile 6.5. De telefoon werkt met behulp van de MMI. Funktie bellen en gebeld worden, automatische aanname, memory, dailed numbers en gelukkig ook het telefoonboek werkt. Zowel telefoonboek via SIM als Outlook!!
    Ik zou zeggen vertel het verder.

    Met vriendelijke groet, Jacko Bakker

  9. Ik heb net een Audi A6 van 01-2006. Er zit een telefoon in de armsteun (Motorola) die koppelt via Bluetooth met de MMI.

    Ik heb zelf een Nokie E51, deze koppelt niet. De dealer zegt dat deze hardware er niet inzit en alleen met de bijgeleverde telefoon moet worden gewerkt via een dousim.

    Is er een andere mogelijkheid? of is er een adapter die in in de armsteun kan zetten?

  10. Heb onlangs een A6 Avant aangeschaft met MMI en telefoonaansluiting.
    Gebruik toestel Nokia 3110 Classique, echter moet over op Nokia E75.
    Is er een mogelijkheid om dit toestel aan te sluiten, immers nog geen adapter er voor bestaat ???

  11. Beste Jos,

    De E75 doet het gewoon op de Audi systeem. Alles nummers worden overgenomen.
    Koop een laaddraad accu ladertje van Nokia en zet de toestel op bluetooth koppeling. Laat eventueel de lader draad aanleggen in de armsteun. Erg handig.

    Succes

  12. Dat was al duidelijk, en werkte goed. Echter wens ik de toestel rechtstreeks op de MMI aansluiten ( zodat autoantenne gebruikt wordt), anders teveel straling ontstaat in de auto ( kooi van Fahrenheit).

  13. Wie kan mij vertellen welk type motorola tel in audi a6 van 2005 ik moet hebben.

  14. Hallo Rolf, kijk even op wwww.audi.de/telefon. En zie welk toestel er geschikt is.

    Succes

  15. Wie kan mij helpen met het volgende:
    Connectie wordt steeds verbroken tussen de E75 en A6 van 2006. Ik lees hier dat hij wel moet kunnen werken. Welke softwareversie’s zijn hiervoor nodig?

  16. Is een software probleem, waarschijnlijk moet de MMI bij de dealer even een update ondergaan, zodat de telefoon daarna het weer moet doen.

    Ga even met de auto langs de Audi dealer.

  17. De telefoon voorbereiding basis voor een A3 werkt die op bluetooth of op een andere manier?

  18. Hallo

    Ik ben in het bezit van audi a5 2008 waarin standaard a fabriek de telefoonfunctie
    zoals waarschijnlijk in iedere audi in het menu staat. Maar wellicht moet je bij een dealer langs om hierop bluetoot te laten aansluiten of hoe zit dit in elkaar en wat is de kostprijs ?

    MVG

  19. Hoi Jonas, Je kan je telefoon dan erop aan sluiten. Zet je telefoon op bluetooth en contact aan in de auto.
    Laat de telefoon zoeken naar een verbinding en dan koppel je hem met code 1234.
    Dit is alles. Als je dan weer binnen stapt pakt ie je signaal weer op.

    De eerste keer duurt het wat lnger voordat je systeem alle nummers over neemt.

    Succes.

    M.vr.gr. AudiBlog

  20. Als ik bluetooth inschakel op telefoon en laat zoeken dan vindt hij nooit de wagen terug
    is hier iets aan te doen of ga ik best eens langs bij de dealer ?

    alvast bedankt

  21. Jonas en Audiblog,

    Heb precies hetzelfde probleem. Heb net een Audi Q7 van nov-2007 aangeschaft, heeft ook MMI. Als ik de telefoon op bleutooth zet en deze naar een gekoppeld apparaat laat zoeken, vind ik niet de Audi. Het lijkt inderdaad wel of het er niet op zit. In de middenconsole zit ook nog een aansluiting waarin je een telefoondrager en telefoon kwijt lijkt te kunnen (soort handyvoorbereiding). Waarom werkt dit niet?

    Alvast bedankt voor je antwoord

  22. Wat is het verschil tussen de GSM pre installatie met en zonder armsteun. Is dat enkel dat er bij de armsteun geladen wordt en het signaal over de externe antenne getuurd word? Wel een duur extra wanneer men het vergelijkt met de gewone GSM pre installatie zonder amsteun. Is dit het waard? Of zijn er nog verschillen in gebruik. Ik overweeg een A4 met MMI aan te kopen en bezit een iPhone GS. Wie kan er mij raad geven. Kan er ook gewerkt worden met de gsm zonder dat die in de armsteun geplaatst wordt in een wagen met armsteun voorbereiding?

  23. Ik heb een A5 uit 2010, met MMI+. Ik heb niet gekozen voor Telefoonvoorbereiding basis. Is het mogelijk om middels een software update het Bluetooth te activeren? Hij heeft een microfoon, en in de middenconsole zit een knop met telefoon. Bij bediening daarvan, krijg ik de melden: geen telefoon geinstalleerd.

  24. Geachte heer Brands,
    Helaas dit is niet mogelijk, de bluetooth module zit er niet in, wil men het wel dan kan een dealer dit bestellen en plaatsen achteraf. De bluetooth basis systeem.

    Als de dealer het niet weer stuur dan even mail naar reactie @ audiblog.nl

  25. Patrick Cremers

    Beste mensen van Audiblog,

    Ik heb een A8 uit 1999, er zit af fabriek een autotelefoonsysteem (handsfree) in de rechter armsteun, de houder komt naar buiten als je de armsteun openklapt, alleen….de telefoon zelf is helaas weg…
    Is daar een gsm op aan te sluiten, of is het advies een nieuwe telefoon te kopen (als dat nog kan hezien het feit dat de aut 11 jaar oud is).
    Wat zou u adviseren? Ik wil in elk geval niet zo’n gsm houdertje ergens aan het dashboard, maar gebruik maken van de voorziening in de armsteun!

    vriendelijke groet,

    Patrick Cremers

  26. René Schouten

    Beste mensen van Audiblog,

    ik ben sinds kort in het bezit van een Audi A6 uit 2004 (nw model), mijn telefoon vindt met de blue tooth de audi, maar als ik vervolgens code 0000 invoer krijg ik geen verbinding.
    Is er misschien een hadige tip om te telefoon toch aangesloten te krijgen,
    Alvast bedankt, met vriendelijke groet,

    René Schouten

  27. Beste Rene,

    Je moet op de telefoon 1234 intoestsen dan gaat ie gekoppeld worden. Je kan de code op vragen bij TEL en dat SET up en dan de pin code wijzigen of bekijken die er in zit als de 1234 niet lukt.

    Succes.

    Met vriendelijke groet,

    AudiBlog

  28. Ron van den Heuvel

    geachte AudiBlog.

    Ik het een A6 uit 2004 (type C5 model 2003 tot 1 jan 2004) aangeschaft. In deze auto zit een (bedraade) telefoonvoorbereiding van Nokia 6310 in de armsteun. Nu wil het geval dat ik zakelijk gebruik maak van een HTC-HD 2 of HTC tynck II. Zijn hier ook adapers voor? m.i. werd er in deze uitvoering geen gebruik gemaakt van een bluetoothmodule.

    alvast bedankt en met vriendelijke groet,
    Ron van den Heuvel

  29. Wim de Vries

    Is de telefoonvoorbereiding plus met snoerloze hoorn achteraf in te bouwen in de A5?

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Wim

  30. Hangt van uw auto af, als er MMI Navigatie inzit bestaat de mogelijkheid wel. Kijk even op Kufatec via google even zoeken of dit zou kunnen.

    Het is orgineel spul waar Audi ook mee werkt.

  31. Beste Audiblog,

    Is de HTC Desire ook te koppelen aan de nieuwe A6 met MMI navigatie en telefoonvoorbereiding (het Advance-pakket)?

    Alvast bedankt,

    Paul

  32. Ja dit toestel is ook te koppelen, en neemt het adres boek over op het scherm.

    M vr gr AudiBlog

  33. Ik heb een A6 uit 2009 met MMI nav. plus en telefoonvoorber. Met mijn HTC HD2 verlies ik regelmatig de bluetooth verbinding, soms na 15 minuten soms pas na 1 uur. Is hier wat aan te doen?
    Alvast bedankt,
    Erik

  34. Hallo Erik, ik ben bang dat je even naar de dealer moet ermee.Hopend dat het lukt of ze wat kunnen aanpssen. Als je even kijk op Audi.de/telefon kan men kijken of ie met het systeem kan werken.
    Kan aan de telefoon of aan de MMI liggen dan.

    Moeilijk om dit te zeggen. Dus ga aub van de week even langs de dealer om na te laten kijken, en soms de batterij los halen en opnieuw koppelen helpt soms ook.

    Succes

  35. Richard van der Steen

    Beste Audiblog,

    U geeft aan bij de heer Mulder dat de HTC Desire werkt met het MMI systeem, maar bij mijn A6 ook Advance pakket wil die niet werken.
    Enig idee hoe dit kan, ben ook al bij Audi dealer geweest bij een telecom bedrijf geweest.

    Alvast dank,
    Richard

  36. L.S,

    In mijn A4 van 2005 zit telefoonvoorbereiding (denk ik, als dat standaard is ingebouwd), maar geen houder. Is dat de reden dat ik mijn Nokia N97 via bluetooth geen apparaat herkent om connectie mee te maken ?

    Dank voor een reactie !!

    groetjes David

  37. Hallo David,

    Er moet aan de middenconsole een houder zitten vlak bij het dashboard of een in het onder de armsteun. Als deze op die plekken niet aanwezig is dan zit er geen telefoon voorbereiding in de auto.

    Zit er stuurwiel bediening op en een navigatie systeem? Dan kan men het makkelijk checken door de phone knop in te drukken. Als ie dan een fout geeft is het niet aanwezig.

    Succes.

    AudiBlog

  38. Dhr van der Steen ,
    De telefoon Desire van HTC is nieuw. U moet de telefoon via blutooth de auto laten zoeken, code 1234 erin laten overbrengen en dit nogmaals in het MMI systeem bevestigen. Dit moet lukken.
    Wel contact aan doen van de auto, druk op tel en ga via uw eigen GSM de auto zoeken, deze geeft aan in het scherm MMI en dan 4 cijfers. Deze is van de auto. U moet koppelen door 1234 te gaan gebruiken.

    Succes.

    Met vriendelijke groet,

    AudiBlog

  39. Geachte heer/mevrouw,
    Onlangs heb ik een audi A6 Quattro bouwjaar 2004 gekocht.
    in de armsteun voorin zit een aansluiting voor autotelefoon.
    is het mogelijk om hier een soort van bleutooth systeem voor te halen of is er een andere oplossing voor??

    grt. Richard

  40. Heeft u een mogelijkheid om een adaptern erop te zitten onder de middenarmsteun? Dan is het mogelijk een adapter erop te plaatsen of via bluetooth de auto zoeken en dan code 1234 koppelen met uw toestel. Als u er niet uitkomt rij even langs bij een Audi dealer.

  41. Kunt u mij helpen bij de volgende vraag. Ik wil graag een Audi A3 bestelllen met navigatiesysteem uit het pro line Business pakket. Kan ik dan direct al bellen (bleutooth) over het navigatiesysteem? Of moet er telefoon basis aansluiting bij besteld worden? Kan het eventueel ook naderhand ingebouwd worden? Alvast bedankt voor uw hulp.

    Groeten Marleen

  42. Bart Straver

    Beste Audiblog,
    Ik heb een A6 Avant 2006 met telefoonvoorbereiding in middenconsole. Ik kan mijn HTC Magic via BlueTooth koppelen, maar kan geen dockingadapter vinden om op te laden. Is er een mogelijkheid deze smart phone te docken en laten opladen?

    mvg, Bart Straver

  43. Nee,helaas niet. Men kan checken op Audi.de en dan op de telefoon kijken naar mogelijke adapters voor smart phones.

  44. Beste Audiblog,

    Ik heb een Audi TT 3.2 van 2006 met een ingebouwd console voor een autotelefoon op het dashboard (origineel). Is er een adapter voor te koop waar bijvoorbeeld een Iphone 4 in geplaatst kan worden?

    Groet, Gabriel

  45. Sylvia Mulder

    Beste mensen,

    MMI in mijn Audi A1 pakt het telefoonboek van mijn HTC desire niet op. Dit lijkt me toch niet de bedoeling in deze tijd met zo een nieuwe auto. Ik hoop dat iemand een werkbare tip voor me heeft,

    Groeten Sylvia

  46. Hallo Audiblog,

    Ik heb een nieuwe A3 met autotelefoonaansluiting op dashboard gekocht. Ik heb een Nokia E71, volgens de dealer is er alleen een cradle voor een E72 en hij durft niet te zeggen of de E71 werkt. Heeft iemand hiermee ervaring?

  47. Hallo,
    kan iemand mij zeggen welke moderne niet te dure Nokia goed werkt bij een nieuwe A4 met bluettooth carkit? Op de site van Audi staan vooral toestellen die niet meer in de handel zijn. Ik ben toe aan een nieuwe auto én aan een nieuwe mobiel.
    Thanks,
    Olaf

  48. Hallo,

    Ik heb een Audi A3 uit 2007. Ik heb een ingebouwde navigatie (origineel) en een HTC incredible S. Hoe kan ik deze koppelen aan de navigatie?
    De navigatie heeft een knop met “telefoon”.

    Tom

  49. Ik heb een s4 uit 2004 met
    een Audi telefoon gemonteerd naast het navigatie plus systeem. Kan ik dit systeem (houder, console) zo aanpassen dat ik er een moderne telefoon ik kan plaatsen maar toch gebruik maken van de ingebouwde microfoon en speaker?

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen