Zoek

Porsche moet ook bod uitbrengen op Audi

Porsche liet vandaag weten dat ze inmiddels 35,14 procent van de stemrechten in Volkswagen Group in handen hebben. Daarmee is Porsche nu de feitelijke meerderheidsaandeelhouder. Dit aandeel wil men verder uitbouwen tot meer dan 50 procent. Vanwege het gestegen aandeel in VW is Porsche nu echter ook verplicht om een bod op Audi te doen.

Onder de Duitse wet is VW nu een dochteronderneming van Porsche Automobil Holding geworden. En omdat Volkswagen voor 31% aandeelhouder in Audi is, moet VW volgens diezelfde wet nu een bod op het merk doen. Porsche laat echter weten dat men geen plannen heeft om Audi te scheiden van de VW Group

UPDATE: Porsche moet een verplicht bod uitbrengen op alle aandelen van Audi AG. Ze bieden echter maar het minimale (bij wet) verplichte bedrag van 487 euro per aandeel. Met dat bod zullen ze hoogstwaarschijnlijk alleen maar de 0,86% van de aandelen in handen krijgen die nu aan de beurs genoteerd staan en dus NIET in handen van de Volkswagen Group zijn. Dit zijn in totaal zo’n 370.000 en het kost Porsche dus zo’n 180 miljoen.
Volkswagen heeft inmiddels al aangegeven dat ze hun belang van 99,14% niet zullen verkopen aan Porsche.

Via: Autoblog

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen