Zoek

Audi S4

Nog maar net heeft Audi zijn A6-serie een frisser design gegeven en nu stellen de bouwers uit Ingolstadt de sportvariant van de Audi A4 voor. De nieuwe Audi S4 en de Audi S4 Avant vullen de prominente bouwserie aan die in december sinds 12 maanden leverbaar is en vorig jaar tot Auto van het jaar is gekozen. 

De nieuwe 3.0 TFSI-motor van de Audi S4 haalt uit de 2995 ccm cilinderinhoud een vermogen van 245 kW/333pk en combineert dit met een verbruik van 9,7 (9,9 Avant) liter brandstof per 100 kilometer – CO2 uitstoot 230 resp. 235 gram/km. Beide modellen zijn een duidelijke oorlogsverklaring aan bijvoorbeeld de Duitse concurrent BMW.

 

De permanente vierwielaandrijving quattro brengt de kracht bijna verliesvrij op de straat, een sportonderstel en een enorme reminstallatie controleren dit alles. De spurt van 0-100 km/u realiseert de S4 in 5,1 en de Avant in 5,2 seconden. Bij 250 km/u wordt de Audi S4 door de elektronische begrenzer afgeregeld. 

Een dynamisch design moet het exclusieve karakter van de beide nieuwe S-modellen bij Audi onderstrepen. De 7-S tronic wisselt van verzet zonder trekkrachtonderbreking, het nieuwe sportdifferentieel verdeelt de krachten variabel tussen de beide achterwielen. Met het bekende Audi drive select kan de bestuurder de werking van de motor, de S tronic en het sportdifferentieel naar believen beïnvloeden. 

Het onderstel kreeg stijvere aslagers, de sportieve afstemming met de strakkere dempers brengt de carrosserie in vergelijking tot de Audi A4 met 20 millimeter dichter bij de weg. Achter de gegoten aluminiumwielen in het formaat 18 inch (optie 19 inch) zitten ruim bemeten reminstallaties. Zwart gelakte remklauwen en geventileerde schijven en nieuw ontwikkelde remblokken zorgen voor een perfecte vertraging. De voorste remklauwen zijn van de bekende S4-logo’s voorzien. 

De Audi S4 en de S4 Avant staan atletisch en gespierd op de straat. Enkele in het oog vallende modificaties aan de buitenkant van de S4 zijn: buitenspiegels in aluminium optiek, 18 inch lichtmetalen wielen in S-design, de drempellijsten, de decente spoiler op de kofferklep en de viervoudige uitlaateinden. Xenon Plus verlichting met led-dagrijverlichting en led-achterlichten zetten nog meer accenten. 

Het interieur werd duidelijk opgewaardeerd. De sportstoelen met Alcantara-/leercombinatie zijn standaard elektrisch te bedienen. Het sportstuur, de sleutel en het combi-instrument (met grijze achtergrond en witte wijzers) dragen ook de S4 emblemen. Het interieur is geheel zwart gehouden, de decorlijsten zijn in geborsteld mat aluminium. Naast koolstofvezel en berkenhout, is hier ook een nieuw soort edelstalen stof te kiezen. Ook bij de stoelen zijn er verschillende uitvoeringen en bekledingen te kiezen.

De led achterlichten. Kleur van deze S4 is Suzuka grau pareleffect. Dat is een Audi wens kleur.

Speciaal voor de S4 zijn deze 19 inch velgen. Uiteraard tegen meerprijs.

De witte wijzernaalder, exclusief voor de Audi S4.

De 3.0TFSI 333pk motor

Ook deze 19 inch velgen zijn mooi. Ook tegen meerprijs.

De led verlchting op de achterzijde van de S4 limousine in Misano rood pareleffect.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen