Zoek

Audi TT RS: exclusieve info.

De TT RS Coupé en TT RS Roadster zullen straks een noviteit zijn: voor de eerste maal zit het Audi RS-DNA op een sportwagen. De TT RS belichaamt hiermee de filosofie van de Audi RS-familie in haar reinste vorm. Met zijn nieuw ontwikkelde 5-cilinder turbo-FSI-motor met indrukwekkende 340pk en 450Nm trekkracht, biedt de TT RS een performance die in het sportautosegment zijn gelijke zoekt. En dat bij verbazend gunstige brandstofverbruikwaarden.

Van 0 naar 100 doet de TT RS in slechts 4,5 seconden en heeft een gemiddeld verbruik van 10 liter/100km. Bij de marktinvoering in het derde kwartaal van 2009 staat de TT RS Coupé/ TT RS Roadster met de 2.5 TFSI 250 kW (340 PS) met 6-bak en quattroaandrijving gepland.

Door exclusieve- en sportieve designelementen krijgt de Audi TT RS zijn eigen identiteit die een hoge mate van enthousiasme mogelijkheden uitstraalt.

Verder is het bijna zeker dat ook de TT RS de bekende ovale uitlaten (links/rechts) zal hebben. Een voorbumper in RS design met grotere luchtinlaatopeningen en een markant inzetstuk in de Diffusor. De grill zal in honingraatstructuur zijn die met een zwart hoogglanzend gepolijste rand zal zijn omgeven.

Verder zal de TT RS een vaste RS achterspoiler hebben en matte aluminium buitenspiegels.

In het interieur treffen wij straks o.a. aan: sportstoelen in een zwart Alcantara/Leer-combinatie met contrastnaden in zilver, een TT RS aanduiding in de leuningen van de voorstoelen, een instrumentenpaneel met TT RS logo, een BIS met een RS-menu (turbodruk- olietemperatuur, rondetimer), een afgeplat RS multifunctioneel 3 spaaks sportstuur, etc.

Naast de exclusieve lakkleur Suzukagrijs metallic is uit acht andere lakken te kiezen waaronder vier exclusieve RS lakkleuren.

In de tussentijd is er ook een spy-shot opgedoken van de TT RS.

AudiBlog Hans

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen