Zoek

Audi RS5 Sportback impressie

Audi RS5 Sportback.
Illustratie by Larson.

Porsche heeft plannen om de banden met Audi, na de Volkswagen Groep overname van de sportwagenfabrikant te doen herleven.
Dat zeggen goed geplaatste bronnen binnen Porsche die scherp zijn om de techniek samenwerking met Audi opnieuw te beginnen die midden jaren ’90 de 315 pk RS2 Avant opleverde.

Een van eerste Audi’s in lijn voor een Porsche makeover (zodra de bedrijfdirecteuren het groene licht geven), schijnt de aanstaande RS5 Sportback te zijn, een praktische
5-deur versie van de A/S5 coupe.
De RS5 werd tot nu toe getipt om een 450 pk V8 motor te krijgen maar het sleutelwoord is “downsizing”.

In de wandelgangen gaat het verhaal dat de RS5 Sportback de zelfde 3.0TFSI Supercharged motor gaat krijgen als de S4 maar dan met een groter type TVS (Twin Vortices Series) roots kompressor.
Met deze korte en lichte 3.0TFSI V6 SC motor onder de kap wordt de RS5 Sportback een erg strak sturende wagen die de RS naam alle eer aan doet.

Porsche chef- Wendelin Wiedeking zei dat hij nooit heeft begrepen waarom Audi de samen werking met Porsche na het succes van de RS2 Avant niet heeft voortgezet.
Hij openbaarde, dat als het aan Porsche had gelegen dat de samenwerking verder had gegaan.
Het is niet ondenkbaar dat Porsche in de toekomst de Audi 3.0TFSI V6 Supercharged motor wil gaan gebruiken in de nieuwe Panamera en Cayenne.

AudiBlog Hans

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen