Zoek

De AUDI DTM 2009 ”Line-up”

Met 4 nieuwe DTM Audi’s van model 2009 verschijnen op 17 Mei aanstaande aan de start in Hockenheim. ( Het nieuwste model moet nog worden geïntroduceert)

De berijders zijn niet gewisseld, dat betekent dat Mattias Ekström (Zweden), Tom Kristensen (Denemarken), Timo Scheider (Duitsland) en Martin Tomczyk (Duitsland) instappen in het nieuwste strijd wapen van Audi.
De vier Audi A4 DTM van de huidige generatie gaan weer een tweede seizoen mee en wijken uit naar de andere teams. 

“2008 was de meest succesvolle jaar in de motorsport geschiedenis van AUDI AG”, zegt Audi Motorsport baas Dr Wolfgang Ullrich. “Het had ook voor een groot deel met de coureurs te maken”. Daarom hebben we geen enkele reden het renner squad te veranderen.

Het doel van de Audi-DTM-seizoen 2009 is ambitieus: Het merk met de vier ringen wil de eerste auto-fabrikant in de geschiedenis van de “nieuwe” DTM-kampioenschap voor het derde opeenvolgende jaar te winnen. “Het is ons duidelijk dat de uitdaging nog groter is dan vorig jaar en het veld nog dichter bij elkaar is. Onze concurrent, Mercedes-Benz zal alles in het werk stellen om in 2009 te winnen.”

Voor het seizoen 2009 wordt de kampioens Audi van vorig jaar verder ontwikkeld en verbeterd in de details. Op de officiële DTM test drives, 14 tot 16 April in Dijon (Frankrijk). En op 19 april in Dusseldorf, volgt de presentatie van de DTM 2009. Vier weken later, begint op Hockenheim het nieuwe seizoen

Bron: DTM

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen