Zoek

Audi’s RS6 als Sportec RS700: Nobele Power Limousine


Niet alleen de wensen van Porsche rijders gaan in vervulling bij Sportec, ook Audirijders kunnen hun hart ophalen met het programma voor deze nobele High Tech kracht. Sportec biedt vanaf nu een compleet opleuk programma voor de Audi RS6.


De hoofdmoot bestaat uit het verhogen van het vermogen van het 5.0 V10 biturbo aggregaat. Voor dit doel hebben de Zwitsers de originele katalysator vervangen door een high-performance katalysator met minder weerstand.

Als optie kan het originele uitlaatsysteem worden vervangen door een Sportec high-performance uitlaatsysteem met vier Ø76mm uitlaatpijpen en sportief geluid.

I.c.m. het opnieuw programmeren van de motorelektronica krijgt de RS6 meer dan 700 pk en 800 Nm koppel. Resultaat van dit alles is dat de RS6 nu in 4.0 sec. sprint naar de 100 km/u. De 200 km/u is bereikt na 12.0 sec. en het gaat door tot de elektronisch afgeregelde topsnelheid van 310 km/u.

Om zoveel krachten veilig op de weg over te kunnen brengen en houden, biedt Sportec ook een verlagingset aan die de koets 30mm dichter bij het wegdek brengt. De adembenemende kracht wordt overgebracht naar de 265/30 banden die op speciale extra lichte 22 inch Sportec Mono/10-velgen zijn gemonteerd. Tevens doen deze velgen de RS6 nog sportiever voorkomen en samen met de koolstofvezel voor spoilerlip en de koolstofvezel Diffusor achter is het plaatje compleet.

Verder imponeert Sportec met nobel aluminium accessoires voor het interieur. Dit wordt benadrukt in de aluminium pedalen sets en de voetsteun.

Bron: Sportec

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen