Zoek

Audi A5 Sportback first picture?

audis5sportback-1
Helaas nog even wachten want het is 1 APRIL!!!!
Wel balen, maar nog even geduld, september is ie er.
Wel hebben we natuurlijk wat informatie, lees verder.

100jaar-logo-auto
De A5 Sportback. Het wordt de derde carrosserievariant onder het A5-label. De Coupé is er al, de Cabriolet staat in mei in de showroom. Het derde kwartaal 2009 komt daar deze variant bij. Hij is gebaseerd op de coupé, maar heeft 4 deuren en en schuin aflopende achterzijde of te wel een 5e deur genaamd. Zie de afbeelding. Deze is aardig natuurgetrouw, maar je ziet hier nog een kofferdeksel en het wordt een achterklep, dat maakt het model praktischer. Hij kan natuurlijk niet tippen aan de A4 Avant als het gaat om gebruiksgemak, maar daar is het Audi met de A5 Sportback ook niet om te doen. Het is meer een life-style wagen.

De motoren komen uiteraard van de A4 en de A5 af. maar start met de 170 pk TDI de 2.7 TDI en de 3.0 TDI quattro ook met de 7 traps S tronic. De benzine motoren beginnen met de 2.0TFSI 180- en 211pk met handbak en quattro 7 traps S tronic. Ook voor de 3.2 FSI komt er de 7 traps S tronic.
De 2.0TDI 143pk en de 1.8TFSI hebben we ook ergens gelezen dat deze zullen komen, maar daar over later meer.

Ook komen er mogelijk snellere varianten, zoals  de 3.0TDI met 300pk op de lijst te staan (nog niet zeker) En de 3.0TFSI met 333pk van de net geintroduceerde S4. Het RS-model moeten nog wat suggestie’s worden losgelaten, maar een 4.0TFSI 8 cilinder met 450pk is volgens ons wel toekomstmuziek.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen