AudiBlog.nl

Audi-coureur Timo Scheider aan de leiding in DTM [Persbericht]

audi_motorsport-090531-1147Audi-coureur Timo Scheider aan de leiding in DTM

• Mattias Ekström behaalt podiumplaats voor Audi
• Regerend kampioen Timo Scheider vijfde op EuroSpeedway
• Punten voor Mike Rockenfeller met Audi van vorig jaar

Met zijn vijfde plaats in de tweede DTM-race van het seizoen op de EuroSpeedway Lausitz heeft Audi-coureur Timo Scheider de leiding in de tussenstand van het kampioenschap overgenomen. In totaal 75.000 bezoekers waren in het oosten van Duitsland getuige van een afwisselende race. Best geklasseerde Audi-coureur in de wedstrijd over 52 ronden was Mattias Ekström, die als derde over de eindstreep kwam. Ook Mike Rockenfeller, die met een Audi van vorig jaar rijdt, scoorde punten. Hij werd als zevende geklasseerd.

Na het succes van de openingsrace in Hockenheim, waar Audi-coureurs alle podiumplaatsen voor zich opeisten, reden de 2009-Audi’s in de Lausitz met tien kilogram extra gewicht aan boord. Niettemin wist Mattias Ekström zich als snelste te kwalificeren. Voor de dertiende keer in zijn loopbaan en voor de tweede maal op rij dit seizoen vertrok de Zweed vanaf de pole-position. Ekström leidde ook in de eerste helft van de race. In de slotfase echter viel hij terug naar de derde plaats.

Timo Scheider met kans op podiumplek
Ekströms teamgenoot Timo Scheider reed na de start lange tijd op de vierde plaats, maar hij verloor bij de tweede verplichte pitstop waardevolle tijd omdat de moer van het linker achterwiel vastzat. Niettemin kwam Scheider nog als vijfde over de eindstreep, waarmee hij de leiding in de tussenstand van het kampioenschap overnam. “Ik had vandaag op het podium kunnen eindigen”, verklaarde Scheider. “Helaas verloor ik in de pit mijn kans op een plek bij de eerste drie, maar ik ben blij dat ik als leider in het kampioenschap naar de Norisring kom.” Mike Rockenfeller kwam met zijn ‘Jahreswagen’, de 2008-Audi A4 DTM van het Audi Sport Team Rosberg, als zevende over de eindstreep en behaalde daarmee twee punten voor het kampioenschap.

Moeilijke race voor Tom Kristensen
Hockenheim-winnaar Tom Kristensen beleefde een moeilijke race. Na problemen in de verregende kwalificatietraining startte hij als zeventiende, maar met de snelste tijd in de opwarmronde toonde hij al zijn ambities op een goede klassering. Zijn inhaalrace werd echter opgehouden door de nodige botsingen, een tijdstraf en een straf waarbij hij eenmaal door de pitstraat moest rijden. Uiteindelijk werd hij met een ronde achterstand als twaalfde geklasseerd.

Vier Audi-fabrieksrijders aan de finish
Ekström, Scheider, Rockenfeller en Kristensen waren de enige Audi-fabrieksrijders die aan de finish kwamen. Alle andere Audi-coureurs werden in de turbulente beginfase uitgeschakeld. Katherine Legge kwam in botsing met Markus Winkelhock, waarop bij beide auto’s de wielophanging beschadigd raakte. Bij Martin Tomczyk werd tijdens een aanrijding de voorkant van zijn auto beschadigd en hij moest opgeven, omdat de watertemperatuur te hoog werd. Alexandre Prémat tenslotte belandde in de grindbak. De rijders van het Audi-klantenteam Kolles, Tomas Kostka en Christian Bakkerud, werden respectievelijk dertiende en veertiende

 Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws