AudiBlog.nl

Audi Design studie: Ice Racer

audi_icekraft01

De  Zweeds Automotive Design student Niklas Palm was geïnspireerd door koude rillingen en sensatie van de Scandinavische wintersHij schiep de Audi Icekraft concept: een geheel angstaanjagende combinatie van zonne-energie, zeilen en een frame.

audi_icekraft02

De Icekraft is een zeil versterkte ijs slee , waar de bestuurder met zijn  gezicht naar beneden ligt en aan de voorzijde en achterzijde messen die over het ijs snijden. Een zonne-energie aangedreven motor draait het zeil voor de ultieme windenergie op het ijs.

audi_icekraft03

Volgens Palm, is de Icekraft  gebrandmerkt als een Audi, omdat het past in de onderneming het ontwerp filosofie en het erfgoed. “De rally auto’s, de Le Mans racers, het quattro systeem, de uitstekende kwaliteit”, zei hij. Bovendien is de Audi grill erin verwerkt en werd een deel van de voorruit en elektronische heads-up display met Audi logo voorzien.

audi_icekraft05

Palm zegt dat je voor het ontwerpen van concepten als de Icekraft, als een droom die uitkomt.

De technologie voor het bouwen van Icekraft klaar zou moeten zijn in minder dan een decennium, heeftPalm gezegd. We raden hem aan om Todd Palin voor het testen van het prototype.

 Via: Wired


Gerelateerd nieuws