AudiBlog.nl

Audi sterk vertegenwoordigd in TOP10 Zuinige auto’s [Persbericht]

Audi sterk vertegenwoordigd in TOP10 Zuinige auto’s

• Vijf top 10-noteringen van uitvoeringen Audi A3, Audi A4 en Audi A5
• Audi A3 1.6 TDI en Audi A4 Limousine 2.0 TDIe nieuw binnen op Derde plaats
• Twaalf Audi-uitvoeringen binnen CO2-grenzen TOP
10 Zuinige auto’s

Audi is met vijf noteringen sterk vertegenwoordigd in de jongste editie van de TOP10 Zuinige auto’s van de ANWB en de Stichting Natuur en Milieu. De Audi A3 en de Audi A4 staan twee keer genoteerd in de TOP10 van juli, de Audi A5 één keer. De hoogste posities worden ingenomen door de nieuwe Audi A3 1.6 TDI en de Audi A4 limousine 2.0 TDIe. Beide uitvoeringen kwamen nieuw binnen op de derde plaats in respectievelijk de categorie ‘midden diesel’ en ‘groot diesel’.

Bij de benzinemodellen handhaafde de Audi A3 1.4 FSI zich op de vijfde plaats in de categorie ‘middelgroot benzine’. De Audi A4 Limousine 2.0 TFSI steeg in de categorie ‘groot benzine’ van de vijfde naar de vierde plaats. De Audi A5 2.0 TFSI maakte in dezelfde categorie een sprong van de zesde naar de vierde plaats. Met vijf noteringen in de TOP10 Zuinige auto’s is Audi sterk vertegenwoordigd.

Bijtellingstarief van 20%

Alle uitvoeringen van Audi in de TOP10 Zuinige auto’s hebben een energielabel A. De in de TOP10 genoteerde Audi A3 1.4 TFSI en Audi A3 1.6 TDI vallen daarnaast ook nog in het gunstige bijtellingstarief van 20%. In totaal heeft Audi zeven uitvoeringen die in dit aantrekkelijke bijtellingstarief vallen. In Nederland heeft de consument de keus uit 148 Audi-uitvoeringen met een groen label. Audi biedt bovendien 27 modellen met een CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label.


Gerelateerd nieuws