AudiBlog.nl

Timo Scheider behaalt 50e DTM-zege voor Audi [persbericht

audi_motorsport-090802-1834

Drievoudige zege voor Audi in de Motorsport Arena Oschersleben
? Timo Scheider herhaalt overwinning van vorig jaar
? Mattias Ekström ex-aequo aan de leiding in het kampioenschap

Leusden, 3 augustus 2009 ? Voor 64.000 bezoekers in de Motorsport Arena Oschersleben behaalde titelverdediger Timo Scheider de 50e overwinning voor Audi in de DTM. Mattias Ekström en Martin Tomczyk completeerden de overtuigende drievoudige overwinning voor Audi op het circuit in het oosten van de Bondsrepubliek.

In de kwalificatie was Audi al een klasse apart: de vier auto?s van het Audi Sport Team Abt Sportsline bezetten de eerste vier plaatsen in de startopstelling met Tom Kristensen, Timo Scheider, Martin Tomczyk en Mattias Ekström. In totaal stonden er zeven Audi?s op de eerste acht plaatsen in de startopstelling.
Bij de start van de race kwam Timo Scheider perfect weg en legde daarmee de basis voor de vierde DTM-overwinning in zijn loopbaan. Alleen bij de twee verplichte pitstops moest hij voor korte tijd de leiding uit handen geven. ?Dank aan het team en de auto. De pitstops waren vandaag ook perfect?, zei Timo Scheider na zijn eerste zege van het seizoen. ?Na de start kon ik de race controleren. Dat ik op Zandvoort de leiding in het kampioenschap verloor, deed pijn. Nu ben ik terug in de titelstrijd.?

Mattias Ekström rijdt goed naar voren

Mattias Ekström werkte zich op van de vierde startplaats naar de tweede positie. De Zweed maakte in de tweede ronde gebruik van een klein foutje van zijn teamgenoot Martin Tomczyk en profiteerde daarna van een straf voor Tom Kristensen. De Audi van de Deen stond bij de start niet geheel in de daarvoor bestemde markering. Met zijn tweede plaats kwam Mattias Ekström op gelijke hoogte met de leider in het kampioenschap, Gary Paffett. Beide rijders hebben halverwege het seizoen nu 28 punten. Timo Scheider is derde met één punt minder.

Problemen voor rijders met Audi?s van vorig jaar

Martin Tomczyk behaalde als derde zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Tom Kristensen klom na zijn pech bij de start nog op van de 17e naar de achtste positie, waarmee hij nog één punt voor het kampioenschap scoorde. Voor de rijders met Audi?s van vorig jaar verliep de race teleurstellend. Oliver Jarvis viel twee ronden voor het einde uit vanwege een klapband. Eerder had Markus Winkelhock met een soortgelijk probleem te maken. Mike Rockenfeller reed in de slotfase Alexandre Prémat van de baan en kreeg daarvoor een tijdstraf van 30 seconden. Ook de race van Katherine Legge was voortijdig ten einde nadat ze van de baan raakte.

Resultaat DTM-race Zandvoort herzien

In Oschersleben werd ook het resultaat van de DTM-race op Zandvoort van 19 juli herzien. De sportcommissarissen gaven Audi-rijder Mattias Ekström een tijdstraf van vijf seconden, waarmee hij achter merkgenoot Oliver Jarvis op de derde plaats terechtkomt. Jarvis is in de herziene uitslag van Zandvoort tweede.

bron Audi Nederland


Gerelateerd nieuws