AudiBlog.nl

Audi beste automerk van Duitsland volgens ADAC [persbericht]

 

• Audi wint merkenanalyse van de ADAC
• Drievoudige overwinning bij de Auto Trophy van Auto Zeitung
• Prijswinnend merkimago

Audi is volgens het merkenonderzoek van de ADAC (AutoMarxX) het beste automerk van Duitsland. Het is voor de zevende keer op rij dat Audi als winnaar uit de bus komt. Audi scoort bovendien zeer goed bij de Auto Trophy van het gerenommeerde tijdschrift Auto Zeitung. Audi is hier goed voor de drie eerste plaatsen en de overwinning bij het imagorapport.

In het AutoMarxX-onderzoek van de ADAC gaat het om het aanzien en de kracht van in totaal 33 automerken. Daartoe ondervraagt de ADAC jaarlijks 4.000 mensen, waarbij het gebruik maakt van het TÜV-report, het DEKRA-report en de eigen pechstatistieken (ADAC Pannenstatistik). De zes beoordelingscriteria zijn imago, kracht van het merk en de producten, klanttevredenheid, veiligheid, milieubewustzijn en veiligheid. De uitkomsten van het onderzoek tonen aan dat de klanttevredenheid zich bij Audi op een bijzonder hoog niveau bevindt.

Auto Trophy: drievoudige overwinning

Bij de Auto Trophy van het gerenommeerde Duitse tijdschrift Auto Zeitung kunnen lezers zich jaarlijks uitspreken over hun favoriete auto’s van het jaar. Dit jaar gaven 104.000 lezers hun mening. De Audi A5 Sportback is daarbij goed voor de overwinning in de categorie ‘Middenklasse’. De Audi R8 Spyder valt op door nog voor zijn marktintroductie de overwinning in de categorie ‘Cabrio’s vanaf € 30.000’ voor zich op te eisen. De Audi Q5 op zijn beurt, wint de categorie ‘Terreinwagens vanaf € 30.000.’ Bij dat alles is Audi goed voor vier tweede plaatsen (Audi A3 Cabriolet, Audi S5, Audi R8 en Audi A5 Cabriolet) en twee derde plaatsen (Audi A6, Audi A3). In het Imagoreport van de Auto Trophy is Audi wederom de onbetwistbare winnaar. Met ruim 40% van alle stemmen wordt Audi (voor het zesde achtereenvolgende jaar) aangewezen als het merk met het sterkste imago.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws