Zoek

Bovag: ook importauto betaalt CO2-heffing

audi-q7-v12_001_450

Wie volgend jaar een occasion importeert, moet volgens de Bovag wel rekening houden met de CO2-grondslag bovenop het bpm-tarief van 27,4%. Dat zegt Rogier Kuin van de Bovag. Hij reageert hiermee op berichten eerder vandaag dat het volgend jaar extra aantrekkelijk wordt om benzineslurpers van voor 1 februari 2008 te importeren, omdat er dan gebruik gemaakt zou kunnen worden van het regime van 2010 (27,4% van de catalogusprijs), zonder hierin de CO2-heffing mee te nemen. Dit zou niet hoeven omdat deze heffing voor 1 februari 2008 nog niet bestond.

In het nieuwe belastingregime, dat volgend jaar ingaat, is de CO2-heffing volgens Kuin niet langer een differentiatiemaatregel, maar onderdeel van de bpm-grondslag. “We hebben van het ministerie van Financiën bericht ontvangen dat de afschrijving wordt afgeleid van de bpm op basis van catalogusprijs plus de CO2-heffing.”

Als dan blijkt dat het voordeliger is om het regime uit het jaar van eerste registratie van de auto te gebruiken voor de berekening, is dat toegestaan. “Dat was voor 2007 bijvoorbeeld 45%; toen was er geen CO2-heffing of slurptaks.”

Bron: Automotive-online

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen