Zoek

Audi A3 1.6 TDIe 99gr Co2: 1e kwartaal 2010 leverbaar

• Audi A3 1.6 TDI met 99 gram CO2/km

• Innovaties van de Modulair Efficiency Platform

• 77 kW (105 pk) en 250 Nm koppel voor een krachtige aandrijving

Audi heeft weer een efficiëntie motor toegevoegd aan de A3 range. De vervanger van de 1.9 TDIe. Het is de nieuwe A3 1.6 TDI en die stoot slechts 99 gram CO2 per kilometer uit.
En ja, het downsizen en verminderen van de CO2 uitstoot zijn nu de gouden formules in autoland.


Dit komt overeen met een verbazingwekkende laag brandstofverbruik van slechts 3,8 liter diesel per 100 km. Tegelijkertijd levert deze TDI motor 105pk en een koppel van 250 Nm voor een krachtige output. En natuurlijk wil je ook vlot meekomen en dat kan van 0 naar 100 in 11,7 seconden.

Het brandstofverbruik van 3,8 liter diesel per 100 km is grotendeels te danken aan het synergetische effect van de technologie van de modulaire efficiëntie van Audi’s platform.

Door onder andere het start-stop-systeem, het energie terug-win-systeem met remmen (regenereren genaamd).

De auto wordt uitgerust met een 5-bak met langere overbrengingen. Een versnelling indicator om je te attenderen dat moet worden overgeschakeld.

Maar ook is de Audi iets lager gelegd en de bodemplaat is aerodynamisch aangepast aan de onderzijde, en geeft de auto een lage luchtweerstand mee. Ook de banden, in 195/65 R 15 blinken vooral uit vanwege de lage rolweerstand.

Audi zal beginnen met de verkoop van de A3 1.6 TDI en de A3 Sportback 1.6 TDI in de eerste helft van 2010.

Source: Audi AG

30 gedachten over “Audi A3 1.6 TDIe 99gr Co2: 1e kwartaal 2010 leverbaar”

  1. en nu is er ook een A3 2.0 TDI met 140 pk en in de 20% bijtellings klasse. Ik denk dat niemand dan meer deze 1.6 gaat pakken. ( bron autoweek )

  2. Wilde je voorheen een diesel-A3, maar liever niet de volle mep aan bijtelling betalen, dan was je aangewezen op de 105 pk sterke Audi A3 1.6 TDI. Maar speciaal voor liefhebbers van een beetje pit heeft Audi de 2.0 TDI met 140 pk nu ook opgeschoond, zodat deze ook in de 20% bijtellingcategorie valt.

    De Audi A3 en A3 Sportback worden vanaf productieweek 50 voorzien van Start/Stop technologie waardoor de CO2-emissie sterk daalt. Hierdoor komt de 140 pk sterke diesel aan een uitstoot van 115 gram per kilometer en dat is goed genoeg om 20% bijtelling te scoren. Ook de A3 Sportback scoorde een uitstoot van 115 gram en ook die is dus verkrijgbaar met 20% bijtelling. De prijs van een A3 hatchback met de 2.0 TDI komt neer op €29.305, dat is een goede €1.500 minder dan nu. De meerprijs voor een A3 Sportback bedraagt €1.165.
    De introductie van het Start/Stop systeem komt niet als een verrassing, Audi is al een tijdje bezig om op deze manier haar gamma te vergroenen. Eerder werden de A4 en A5 al gepresenteerd met een Start/Stop systeem en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Audi stelde zich eerder dit jaar ten doel om in 2012 het verbruik van het gehele gamma met 20% te verlagen.

  3. Het prijs verschil met de 1.6TDI is kleiner geworden hierdoor. ongeveer 1100,- verschil tussen de 1.6 en de nieuwe 2.0TDI.

  4. Ben net gaan kijken voor de nieuwe A3 16TDIe Sportback en die kwam bij ons in Belgie met leder/alcantara sportzetels en nog tal van optie extra zoals Airco , cruise controle metaalkleur, boordcomputer op 19500 euro netto (alles inbegrepen) We bekomen een eerste korting van 15% van de regering (minder dan 105 gr uitstoot) en nu met het autosalon nog eens 6 tot 8 % korting afhankelijk van de garage
    Ik ging eerst kijken voor een tweedehandswagen maar daar betaal je ook al een groot bedrag voor voor een A3 19tdi als je dan het verschil bekijkt amper een 3OOO euro is mijn keuze vlug gemaakt. Enkel nu nog een testrit want ik wat bang voor die lange verhouding van de versnellingbak ten opzichte van een een gewone tdi.
    Het is niet de bedoeling om als een slak vooruit te gaan. Je mag dan wel met een zeer laag verbruik zitten je moet toch mee kunnen met het verkeer.

  5. Ben na het autosalon reeds 2 verschillende audi garages gaan bezoeken maar bij geen van beide werd er mij enige korting aangeboden .
    Mij werd zelfs wijsgemaakt dat het pakket attraction en lounge pakket aan speciaal verminderde prijs het voordeel was dat werd aangeboden ter gelegenheid van het autosalon
    Is het de bedoeling dan dat je zelf nog eens aan de verkoper vraagt wat de korting is? Het lijkt wel of je als auto koper op een marktje staat, we hebben echt wel wat beters te doen hoor. Heeft er iemand goeie tips voor onderhandelen want ik ben dus kennelijk een groentje

  6. Ik heb mijn 1.6 TDIe sportback net besteld en hij wordt verwacht eind maart.

    Ik heb mooie zaakjes gedaan en heb dankzij het autosalon en de eco korting 9900 euro klantenvoordeel!!!

    Ik heb tevens al een testrit gehad en de auto is fantastisch!!

    Dus aan elsie hierboven: je hebt de korting van het autosalon EN de 15% korting van de staat (in de garage!) als je de 1.6 TDIe neemt!

    Dus laat je niets wijsmaken!

    groetjes

    Mike

  7. Net zoals Mike heb ik vandaag mijn Audi A3 TDIe gekocht en een netto korting van 9836 euro bekomen. Een goeie tip voor Elise is wees niet bang om te onderhandelen je moet zeker 7,5 % bekomen in de garage + de salonkorting en de 15% van de overheid en je zit in totaal aan een 30% op de totaalprijs. Bij mij is het een full option en voor die prijs heb ik een tweedehands A3 van een jaar dus de keuze is vlug gemaakt.
    Dus Elise ga ervoor Klant is koning ik heb 3 garage gedaan en daar zat een verschil van bijna 2% netto dat telt al hé de garage die me de meeste korting gaf heb ik gekocht en het blijkt daarbij nog achteraf gehoord een zeer goede garage te zijn betreft service.
    Ik ben in het contactcentrum van AUDI in Erps Kwerps geweest en en daar een test gedaan. Het is gewoon niet te voelen dat het maar een 1600 diesel is.

  8. Dag Elise wat die salonkorting betreft daar bekom je het “Clima-X” pakket voor een sportback (5deurs) GRATIS en op het Lounge pakket nog eens een korting van iets meer dan 600 euro (lounge pakket kost nu 1800 korting af) dus daarbij 7% van de garage en nog eens 15% op de totaalpris van de overheid . Veel succes bij het onderhandelen het lukt je zeker meid.

    mvg Manu

  9. Tip: bestel ook direct grotere velgen voor de a3 TDIe in accessoire, bij mij is het gelukt om hierop ook de dealerkorting en de ecopremie te krijgen!!

  10. rob van linden

    Andere velgen ?
    Mij werd verteld dat wegens de ideale glijweerstand en dus de minimale co-uitstoot geen andere velgen mochten gemonteerd worden, evenals een trekhaak.
    Hoe zit dat dan ?

  11. Hoera,

    Dankzij de info op het forum toch nog een dealerkorting van 7,5% gekregen bovenop de 15% korting overheid en de korting van op de roetfilter …

    De verkoper was er wel niet gelukkig mee dat klanten de hun toegestane dealer kortingen op forums bespreken

  12. Hoera,

    Dankzij de info op het forum toch nog een dealerkorting van 7,5% gekregen bovenop de 15% korting overheid en de korting op de roetfilter …

    De verkoper was er wel niet gelukkig mee dat klanten de hun toegestane dealer kortingen op forums bespreken

  13. Idd voor de keuring mag je enkel met de originele 15″ wielen gaan (maar dat is maar binnen 4 jaar).
    Ondertussen kan je bij audi wel andere velgen apart bestellen, is geen probleem hoor.

  14. Proficiat met je aankoop Elise en wat betreft die velgen ja ik ga er ook niet naar kijken je moet inderdaad maar binnen vier jaar naar de keuring de enige die dwars kan liggen zijn de verzekeringen als je iets zou tegenkomen en zij kunnen de link leggen dat je niet volgens de keuring toegesstane velgen hebt…..dan kunnen zij zeggen wij trekken ons niets aan. Ik denk niet dat je de grotere velgen kan bijbestellen vanuit de fabriek ? enkel maar in de garage nadien denk ik.
    En inderdaad ook de trekhaak mag niet maar als je er één op laat plaatsen is het net als bij die velgen ik denk niet dat de keuring daar zal over vallen want de enige reden dat de velgen en de trekhaak en schuifdak niet mag is het extra gewicht .anders kwamen ze niet onder de 105 gr CO.
    Zo hebben ze de ophanging verlaagd zonder meerprijs want normaal is dat een optie op de andere motoren van de A3 zelf op de 16 TDI.
    Groetjes aan alle nieuwe A3 TDIe eigenaars en veel veilige kilometers

  15. rob van linden

    Toch wel raar, want dakrails met dakkoffer kan dan blijkbaar weer wel.
    Groetjes

  16. Nog geen zicht op hoe de geleverde 15 inch velgen er gaan uitzien….iemand enig idee ?

  17. ja ik heb hem zien staan op het autosalon en de velgen zijn echt niet mooi ik geloof een 6 spaken en dat op een 15″

  18. Heb gisteren 17″ velgen gaan kopen tweedehands in echt onberispelijke staat en originele AUDI want de stempel staat er in langs de binnenkant (ze komen van een A3 Ambition) ik heb ze gezien op een A3 echt mooi, met banden Goodyear erop voor …..je zal me echt niet geloven 500 euro. Nieuw kosten ze 13OO euro zonder band.
    De garage neemt mijn banden over en die lelijke velgen 15″ hou ik voor de winterbanden. Ben ze nu aan het opkuisen aan de binnenkant en wat langs buiten want ze waren al gebruikt doch zonder borduurschade. groetjes iedereen

  19. In januari ook mijn A3 1.6TDIe besteld, ik zou ook andere velgen willen maar tot welke grote mag je max leggen? Weet ook iemand een website waar je verschillende types van velgen kunt bekijken? Grtz

  20. Hallo Xtorre
    ik denk dat je wettelijk gezien helemaal geen grotere velgen mag plaatsen op de Tdie. en je vind velgen op de audi site duitsland “reifen configurator” mooie site je kan zelf de kleur van je wagen kiezen dan zie je welk effect je krijgt met de velg van u keuze .

  21. Merci, gisteren ook eens de site van Audi bekeken en die 18″ S-line velgen vind ik wel nog helemaal te doen.

    Bedankt voor de tip

  22. Beste mensen allemaal,
    Eind februari 2010 heeft Audi een attest afgeleverd dat een trekhaak wel mag en heeft het massa gewicht aangepast, je mag zelfs 1400 kg trekken.
    De vraag naar die trekhaak kwam hoofdzakelijk van mensen die een fietsdrager willen monteren. alsook merken zoals volvo C30, ford focus enz….
    Wij hebben meteen de bestelbon getekend, was gewoon de beste in deze kategorie van wagens. En die korting van 9900 € was ook mooi meegenomen.
    Spijtig voor die levertijd van 4 maanden.
    Ciao,
    Jos

  23. Ik heb net van de dealer vernomen dat ik mijn A3 maar eind mei zal hebben dat is een leverings termijn van 4 maand (besteld eind januari) en dan heb ik blijkbaar nog geluk ze spreken nu al van september,
    en zeggen ze dat het slechte tijden zijn…..nog mensen die zo lang moeten wachten?
    mvg manu

  24. even over die levertermijnen: reden hiervoor is tweezijdig
    – enerzijds koopt D’Ieteren (de invoerder voor Audi) capaciteit bij Audi. Blijkbaar hebben ze het succes van deze A3 TDI e onderschat waardoor wagens die bijv. in maart besteld zijn pas in september geproduceerd zullen worden.
    – anderzijds, deze wagen kan enkel in Ingolstadt worden geproduceerd en zij hadden deze massale vraag aan TDI e met specifieke velgen niet verwacht. Gevolg is dus dat hun velgenleverancier achterloopt met haar bestellingen.

    mvg,
    Jos

  25. Dag Jos,

    thanks voor dit te laten weten ik dacht dat de wagen nog uit Vorst kwam als bijna één van de laatste A3 voor de omschakeling naar de A1.
    Waarom kan hij enkel in Ingolstadt gemaakt worden?
    En die specifieke velgen die ga ik gebruiken om winterbanden op te leggen
    en er 17″ velgen op plaatsen wat veel mooier is dan de 15″.
    Nog een kleine 2 maand geduld en dan rijden maar het is mijn 3é Audi (2 A4 avants) en nu de A3 ik kijk er echt naar uit, want eenmaal je met dit merk hebt gereden ben je verloren. Ik rij voor mijn beroep met BMW en Mercedes wagens maar geef mij maar Audi het voelt kloeker en rijd anders dan de voornoemde merken, of is dit maar een gedachte van mij alleen?

    mvg Manu

  26. De A3 is gewoon een oude golf V met vier ringen erop, ik snap echt niet wrm je die zou verkiezen boven een superstylvolle Alfa Giulietta of een veel beter rijdende BMW 1.

    grtn

  27. Graag even een reactie betreffende Alfa, Lancia, Fiat,
    ja inderdaad kwa uiterlijk en styling gewoon prachtig daar kan weinig duitser aan tippen zowel van binnen als de de buitenkant maar dan …. een collega heeft een Lancia van amper nog geen 2 jaar oud en het rammelt al wat maar kan, de gebreken stapelen zich op voor hem nooit meer een italiaan, en wat betreft BMW 1 daar kan ik me nog wat in vinden, maar kerel je hebt nog in geen Audi A3 gereden want dan zou je hem zeker niet vergelijken met een oude golf, een beetje jal……..?
    mvg.

  28. Een waardeloze auto en zeer veel spijt dat ik deze auto gekozen heb.
    Als je alleen in de auto rijdt is het niet zo een probleem, maar als je mensen op de achterbank hebt zakt de auto behoorlijk door. Je moet de koplampen a verstellen om andere niet te verblinden.
    Trekhaak schuurt snel over de grond.
    Met een caravan is helemaal knudde waar ze de 1400 kilo vandaan hebben ghaald ik weet het niet. Heb een caravan van 1000kg en hier al problemen mee. Als je achteruit rijdt met de carvan begint de koppleing al meteeen behoorlik te stinken.
    Ik heb vanaf 1 april de auto en nu 22000 km gereden, bij 17000 km tijdens mijn vakantie lag de koppeling er al uit. Nee nogmaals voor een gezin met carvan zeker niet aan te bevelen.

  29. Beste Jerry

    Met alle respect, maar de A3 1.6TDIe presteert zeer goed als zuinige vervanger van de huidige 1.9 TDI. Maar wie koopt er nu een A3 of golf of iets in die klasse om een caravan te trekken en dan nog eens een gezin te vervoeren en dan nog eens een groene versie. Je kan niet alles krijgen eh. Ik denk dat je misschien beter halt houd bij een VW passat of audi a6 2.0TDI.

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen