Zoek

Waarschijnlijk gelimiteerde productie Audi quattro concept

Of het tot een gelimiteerde productie komt van de Audi quattro concept hangt af van twee zaken.

AutoWeek sprak op de Salon van Parijs met Stephan Reil, hoofd van de afdeling technische ontwikkeling bij quattro GmbH. Of de quattro concept, een eerbetoon aan de urquattro die 30 jaar terug op de markt kwam, in een beperkte oplage geproduceerd wordt, hangt af van twee dingen. “We maken er een business case van en we wachten de reacties van het publiek af. Als we van Audi groen licht krijgen en als er veel positieve geluiden over de auto komen, gaan we de auto in productie nemen.

Met de quattro willen we ervaring opdoen met materialen als koolstofvezel. De auto heeft een aluminium body, en veel delen zijn van koolstof.” Over eventuele aantallen doet Reil nog geen uitspraken, als we suggereren dat 223 een mooi getal zou zijn, gezien er van de Audi Sportquattro ook zo veel zijn gemaakt voor straatgebruik, antwoordt het hoofd ontwikkeling dat het er ook zo maar 555 zouden kunnen zijn.

Voor de quattro concept gebruikte quattro GmbH de vijfcilinder turbo van de TT RS, die motor werd echter in lengterichting geplaatst en verder opgevoerd bovendien. Italdesign leverde het ontwerp voor de 408 pk sterke studie die maar 1.300 kilo weegt. “We wilden het gewicht van dertig jaar geleden halen, in combinatie met alle moderne veiligheidstechnieken was dat een hele uitdaging.”

Bron: AutoWeek

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen