Zoek

Bijzondere crash met een Lamborghini Diablo GT

De Autoshow van Genève van 1999 was voor Lamborghini erg belangrijk. De Italianen presenteerden er namelijk de prachtige Diablo GT. Na de show zagen slechts 83 exemplaren het levenslicht. Helaas moeten we het na deze zware crash met één exemplaar minder stellen.

Inschattingsfout?

Vlakbij het Duitse dorpje Nürnberg verloor de bestuurder op nog onverklaarbare wijze de macht over het stuur van deze zeldzame knaloranje Lamborghini Diablo GT. Was het een inschattingsfout of had de bestuurder het vermogen onderschat? Dat laatste lijkt het meest voor de hand te liggen. Deze Lamborghini beschikt namelijk over een 6,0-liter V12-motor met een vermogen van liefst 575 pk. De topsnelheid van de bolide bedraagt 346 km/h. Hiermee mocht de Lambo zich in 1999 betitelen als de snelste productieauto van het moment.

Niet wenselijk

Ondanks de vele brokken rond het Lamborghini-wrak, kwam de bestuurder ongeschonden uit de Italiaanse bolide. Uiteraard is menselijk leed niet wenselijk, maar toch zien we liever niet zo’n schitterende sportwagen op deze manier aan zijn einde komen.

Via: AutoVisieBlog

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen