AudiBlog.nl

Audi A3 e-tron concept in Shanghai 2011

De Audi e-tron staat bij Audi niet geheel voor een elektrische aandrijflijn.
Deze A3 e-tron concept beschikt over een 1.4 TFSI en een elektromotor met een S-tronic met zeven versnellingen.

De 1.4TFSI schopt het tot een 211 pk en de elektromotor levert 27 pk. Achterin liggen lithium-ion accu’s. Die je via de stekker kunt opladen.

Met een volle accu is je reik wijkte maximaal 54 kilometer . Daarna ondersteunt de elektromotor de benzine 1.4 TFSI. Een indrukwekkende 6,8 seconden gaat de A3 e-tron concept van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 231 km/h.

Er is veel aluminium gebruikt en koolstof vezel om het gewicht te besparen.De motorkap, portieren en achterklep zijn van aluminium. Hij weegt rond de 1.720 kilo. De A3 concept e-tron sedan is 4,44 meter lang en is 1,84 meter breed, de hoogte bedraagt 1,39 meter.


Gerelateerd nieuws