Audi bouwt R8 e-tron in Neckarsulm

• quattro GmbH produceert technologieplatform

• Hoogspanning: speciaal driefasen-opleidingstraject voor technici

• R8 e-tron project ook bedoeld om ervaring op te doen voor grootschalige productie van elektrisch aangedreven voertuigen

Audi gaat de volledig elektrisch aangedreven R8 e-tron bouwen in de fabriek in Neckarsulm. De technologieplatforms worden door quattro GmbH geproduceerd in de satellietvestiging in Heilbronn-Biberach. Alle werkzaamheden worden verricht door speciaal opgeleide technici, die al ervaring hebben met de bouw van de reguliere Audi R8. De Audi R8 e-tron gaat medio 2012 in beperkte serieproductie.

De eerste technologieplatforms voor de elektrisch aangedreven Audi R8 e-tron worden op dit moment gebouwd bij quattro GmbH. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van de expertise die Audi met de relatief kleinschalige productie van de Audi R8-modellen heeft opgedaan. Elementen die specifiek zijn voor de elektrische aandrijving zoals de centrale tunnel worden geproduceerd in het pre-productiecentrum in Neckarsulm.

Hoogspanning

Alle technici die meewerken aan de productie van de Audi R8 e-tron, hebben een speciaal hoogspannings-opleidingsprogramma gevolgd. Het basisprogramma maakt werknemers vertrouwd met het rijden in en werken aan een elektrisch aangedreven auto. Niveau drie is het hoogste niveau, technici die dit niveau met succes hebben afgerond, mogen zich Certified Electronics Specialist for Automotive Technology noemen. Zij mogen alle werkzaamheden verrichten die gerelateerd zijn aan elektrische aandrijving.

Een belangrijk project

Het R8 e-tron project is van groot belang voor Audi. Om te beginnen toont de Audi R8 e-tron aan hoe inspirerend elektrische aandrijving kan zijn. Bovendien verzamelt Audi met de productie van de Audi R8 e-tron waardevolle informatie én ervaring. Die wordt in een later stadium ingezet voor de grootschalige productie van elektrisch aangedreven Audi-modellen. Elke elektrisch aangedreven Audi krijgt de toevoeging e-tron. Zoals quattro synoniem is voor geavanceerde permanente vierwielaandrijving, wordt e-tron het synoniem voor progressieve elektrische aandrijftechnologie.

Audi Nederland

Gerelateerde artikelen