Rijtest Audi A5 Sportback van Autozine

“Een atleet in een maatpak”, zo omschrijft Audi de A5 zelf. De A5 is de sportieve variant op de zakelijke A4 en is beschikbaar als coupé, cabriolet en “sportback”. Om zich te kunnen blijven onderscheiden, is de A5 recentelijk op dieet gegaan. De atleet zou voortaan nog beter presteren en tegelijkertijd genoegen nemen met minder brandstof. Autozine maakte kennis met de afgeslankte A5 Sportback in het zonnige Spanje.

De “Sportback” is de meest verkochte versie van de Audi A5. Deze uitvoering heeft de lijnen van een coupé, maar heeft desondanks vier portieren en een royale bagageruimte. Voor modeljaar 2012 is het uiterlijk van de A5 letterlijk en figuurlijk aangescherpt. De lijnen zijn iets agressiever geworden, waardoor de A5 aan karakter heeft gewonnen.

Lees verder op Autozine

Gerelateerde artikelen