Tijdig winterbanden bestellen voorkomt teleurstellingen

Dit jaar wederom een run op winterbanden verwacht

Vorig jaar was een bijzonder winterbandenjaar. De vraag was zó groot dat veel autorijders met (lange) wachttijden voor levering én montage te maken kregen. Voor het komende winterseizoen wordt een minimaal even grote vraag verwacht. Automobilisten die nu in actie komen, weten zeker dat ze tijdig en veilig onderweg zijn met de juiste winterbanden.

Traditioneel start de grote vraag naar winterbanden na de eerste nachtvorst of de eerste (onverwacht vroege) sneeuwval. Veel automobilisten realiseren zich dan pas dat hun auto op dat moment eigenlijk al voorzien had moeten zijn van winterbanden. Als vuistregel geldt dat auto’s in de periode van oktober tot en met eind maart op winterbanden horen te staan. Zelfs op droog wegdek bieden winterbanden vanaf temperaturen net boven nul al duidelijk meer grip dan zomerbanden. Het profiel is daarbij een cruciale factor: banden met een profieldiepte van minder dan 4 mm functioneren al niet meer optimaal.

Productie op volle toeren

Om een idee te geven van de vraag naar winterbanden: alleen in Nederland al werden er in het afgelopen winterseizoen bijna 2 miljoen winterbanden verkocht. Ook dit jaar wordt weer een bijzonder grote vraag verwacht. Daarom draait de productie van winterbanden bij Continental al sinds het voorjaar op volle toeren. Over het algemeen geldt dat leveranciers en garages voldoende voorraad hebben. Desondanks houdt Continental er rekening mee dat voor winterbanden in veelgevraagde maten een tekort kan ontstaan. Om dat te voorkomen is er een simpele remedie: tijdig bestellen en tegelijkertijd een montageafspraak maken.

Gerelateerde artikelen