Audi A4 allroad: de prijzen

Audi maakt prijzen vernieuwde A4 allroad quattro bekend

• In februari op de markt, prijzen tot € 3.030,- verlaagd

• Op groot aantal punten geoptimaliseerd

• Nieuwe meeruitvoeringen

Audi heeft de prijzen van de vernieuwde Audi A4 allroad quattro bekendgemaakt. De vier uitvoeringen – twee TFSI- en twee TDI-versies – zijn aantrekkelijk geprijsd. De vernieuwde Audi A4 allroad quattro staat vanaf 10 februari bij de dealer in de showroom. Het nieuwe model is met ingang van heden voor een prijs vanaf € 49.570,- te bestellen.

Audi heeft de A4 allroad quattro op een groot aantal punten geoptimaliseerd. Zo heeft het model een nieuw front met gewijzigde koplampen en grille. De achterzijde is opnieuw ingedeeld, te zien aan de achterlichten en de vormgeving van de achterbumper. De optionele 18-inch velgen hebben een nieuw, tienspaaks ontwerp. Binnenin valt het gewijzigde stuurwiel op, evenals de chroomaccenten, de nieuwe inlegsoorten en de nieuwe optionele lederen bekleding van fijnnappa. Ook technisch is de Audi A4 allroad quattro geëvolueerd. Zo hebben alle uitvoeringen nu een start-stopsysteem en elektromechanische stuurbekrachtiging. Beide systemen verminderen de CO2-uitstoot.

Prijsniveau scherper

Ondanks het grote aantal verbeteringen zijn de prijzen van de Audi A4 allroad quattro tot € 3.030,- verlaagd. De 2.0 TFSI 155 kW/211 pk met handgeschakelde zesversnellingsbak staat nu voor € 49.570,- in de prijslijst. De uitvoering met zeventraps S tronic transmissie kost nu € 51.620,-. De Audi A4 allroad quattro 2.0 TDI 130 kW/177 pk met een zestraps handgeschakelde versnellingsbak is leverbaar vanaf € 49.530,-. Het topmodel uit de reeks is voorlopig de 3.0 TDI 180 kW/245 pk met een zeventraps S tronic transmissie. Die staat nu voor € 62.490,- in de prijslijst.

Pro Line Business

In standaarduitvoering laat het uitrustingsniveau van de Audi A4 allroad quattro al weinig te wensen over. Toch kan de consument met de Pro Line Business- en de Pro Line-uitvoeringen zijn A4 allroad quattro verder verfijnen. De Pro Line Business omvat onder meer een diefstalalarm, een middenarmsteun vóór, MMI-navigatie en het Audi Sound System. De meerprijs van dit pakket bedraagt € 1.295,- incl. BPM/BTW. De Pro Line voegt daar voor het totaalbedrag van € 3.300,- incl. BPM/BTW onder meer airconditioning, een parkeerhulp achter en xenon-plus verlichting aan toe.

Meer opties

Voor de koper met meer specifieke wensen levert Audi tevens diverse nieuwe opties. Voorbeelden hiervan zijn een driespaaks sportstuur met afgeplatte onderkant, MMI-navigatie plus, Audi active lane assist, Audi drive select en Adaptive cruise control.

Audi Nederland

Gerelateerde artikelen