Porsche en Mille Miglia in de hoofdrol op Interclassics & Topmobiel

PORSCHE EN MILLE MIGLIA IN DE HOOFDROL OP INTERCLASSICS & TOPMOBIEL

Interclassics & Topmobiel staat dit jaar in het teken van Porsche en de roemruchte Mille Miglia. Op het grootste klassiekerevenement van de Benelux, dat van 13-15 januari plaatsvindt in het MECC in Maastricht laat Porsche in een eigen hal circa 40 auto’s zien. Deze vormen een ‘tijdlijn’ die de ruim 60-jarige historie van het merkt perfect weergeeft. Porsche-modellen die successen vierden in de Mille Miglia staan daarbij extra in de spotlights.

Porsche heeft op Interclassics & Topmobiel 2012 een complete hal ter beschikking. Hierin worden circa 40 topstukken uit de historie van het merk tentoongesteld. Alle Porsche Centra van Nederland stellen hiervoor unieke historische modellen ter beschikking. Zoals bijvoorbeeld een prachtige 356 speedster uit 1955, de allereerste 911 (901 uit 1964) en een Politie Porsche 911 SC Targa uit 1983.

Mille Miglia

Uithoudingsvermogen was én is een van de belangrijkste kenmerken van een Porsche. Mede daardoor vierde het merk vele successen in de fameuze Mille Miglia, de Italiaanse 1000-mijls-race van Brescia naar Rome en weer terug. De legendarische Porsche 550 Spyder is misschien wel de ultieme Mille Miglia-auto. Niet in het minst dankzij een drievoudige overwinning in 1955. Tegenwoordig is de Mille Miglia vooral een toonaangevend klassiekerevenement. Dit jaar namen Gijs van Lennep en voormalig Minister President Jan Peter Balkenende met een 550 Spyder deel aan de Mille Miglia.

Sportieve ambiance

Op de tentoonstelling die vorig jaar ruim 19.000 bezoekers trok, is een speciale Porsche Shop ingericht waarin artikelen uit de Porsche Design Driver’s Collection verkrijgbaar zijn. Ook kunnen (toekomstige) eigenaren van een klassieke Porsche kennis maken met Porsche Classic: een speciaal onderhoud- en serviceprogramma dat volledig is afgestemd op de wensen en eisen van eigenaren van (semi-)klassieke modellen van het merk. Meer informatie over Porsche Classic en het Interclassics & Topmobiel event is op http://www.porscheclassic.nl/site/ te vinden.

Bron: Porsche Nederland

Gerelateerde artikelen