Continental V8-modellen schitteren bij officiële opening Bentley Leusden

De opening van Bentley Leusden op 15 mei krijgt extra glans met de aanwezigheid van de nieuwe Continental V8-modellen. De Continental GT V8 (Coupé) en GTC V8 (Convertible) beschikken over een nieuwe V8-motor en achttraps automatische transmissie. Deze aandrijflijn zorgt voor indrukwekkende prestaties bij een relatief gunstig brandstofverbruik. Door de permanente vierwielaandrijving zijn stabiliteit en rijdynamiek van hoog niveau. De weldadig uitgevoerde Continental GT V8 is leverbaar vanaf € 201.614 en de GTC V8 vanaf € 221.480 incl. BTW/BPM.

De Bentley Continental V8 GT en GTC beschikken over de nieuwe Bentley-V8 met een vermogen van 507 pk. De V8 combineert directe brandstofinspuiting met twin-turbo-technologie. Een technische highlight is de ‘variabele cilinderinhoud’. Dit betekent dat bij lage belasting vier cilinders worden ‘uitgeschakeld’. Dit gebeurt volautomatisch en zonder dat bestuurder en inzittenden het merken. Zodra er weer vermogen wordt gevraagd, schakelen de vier cilinders automatisch en uitermate soepel weer bij. Andere efficiencyverhogende maatregelen zijn het intelligente temperatuurmanagement en regeneratie van remenergie.

Unieke beleving

In de praktijk valt de nieuwe Bentley-V8 op door zijn indringende motorgeluid en vooral door buitengewone prestaties. De Continental GT V8 accelereert in 4,8 seconden van 0-100 km/h en is goed voor een topsnelheid van 303 km/h (GTC V8: 5,0 s en 301 km/h). Daarbij bedraagt de CO2-uitstoot een relatief gunstige 246 g/km voor de Continental GT V8 en 254 g/km voor de Continental GTC V8. Met een volle tank is een actieradius van meer dan 800 km mogelijk.

Herkenbaar sportief

Het sportieve karakter van de Continental V8-modellen wordt al op het eerste gezicht duidelijk door de zwarte grille met centrale chroomspijl. Het Bentley-logo op de grille is in rood. Aan de achterzijde vallen de dubbele uitlaatpijpen aan weerszijden op. Deze zijn uitgevoerd in de vorm van het getal 8.

De luxe van sportiviteit

Ook het vierzits interieur is een combinatie van luxe en sportiviteit. Het donkere Fiddleback Eucalypttus-fineer wordt exclusief in de V8-modellen gebruikt. De dakhemel en de stijlen zijn afgewerkt met exclusieve Eliade stof. Voor de afwerking is de persoonlijke smaak doorslaggevend. Zo is lederen bekleding met een sportief ruitvormig stikpatroon beschikbaar en diverse interieurdelen kunnen worden uitgevoerd in geborsteld aluminium.

Bentley Nederland

Gerelateerde artikelen