AudiBlog.nl

Diep in de beurs tasten voor Audi

Audi is één van de drie bekendste in het segment van luxe auto’s. De anderen zijn Mercedes Benz en BMW. Luxe betekent een hoge prijs, dus veel mensen zoeken een Audi occasion uit, zeker bij een eerste aanschaf. Toch de klasse en het rijplezier, maar wel voor een prijs die haalbaar is.
Autoscout24 deelt graag met je hoe de waarde verandert in de loop van de tijd. We bekijken de Audi A3, want dit model is erg populair. De laagste prijs die je voor dit model kunt vinden is € 2.250, gemiddeld ligt de prijs op € 16.121 en de maximale prijs waarvoor deze staat aangeboden is € 47.995.

autoscout24-1

Naast kilometerstand en uiterlijk heeft vooral het bouwjaar invloed op de prijsontwikkeling. Als je naar het schema hieronder kijkt, zie je dat in het eerste jaar (2015-2015) redelijk wat geld verliest, want de prijs keldert flink. Gemiddeld met een bedrag van € 3.576. Echter de twee jaren hierna gaat de daling dubbel zo hard. Daarna verlies je nog wel geld, maar stabiliseert het zich. Een goede reden dus om een auto nooit binnen drie jaar weg te doen. Tenminste als je dus een nieuwe auto hebt aangeschaft.
autoscout24-2

De kilometerstand heeft ook invloed op de waarde van de Audi. Echter belangrijk om te weten is ook dat het onderhoud veel invloed heeft op de levensduur van een auto. Alleen het onderhoud is moeilijker te toetsen, zeker als de auto niet via een dealer is aangeschaft. Het kijken naar de kilometerstand is gebruikelijk, de meeste mensen hanteren bij hun zoektocht een stand van maximaal 150.000 op de teller.

autoscout24-3

Bij het aanschaffen van een tweedehands Audi, let u op het aanbod, het bouwjaar en de kilometer stand. Zonder testrit sluit u geen koop, hoe mooi het aanbod ook is.
Data: Autoscout24


Gerelateerd nieuws