AudiBlog.nl

Nieuwe Audi SQ5 begint vanaf € 94.005

De sportievere SUV
De nieuwe Audi SQ5 TFSI maakt indruk met zijn sportieve prestaties, praktische bruikbaarheid, moderne technologie en hoogwaardige uitrusting. Zijn nieuw ontwikkelde 3.0 V6 TFSI-krachtbron levert 260 kW/354 pk, waarmee een acceleratie van 0 naar 100 m/h in 5,4 seconden mogelijk is. De motor laat daarbij een krachtige sound horen. De SQ5 valt uiterlijk op door de speciale S-voorbumper met grote luchtinlaten, aluminiumkleurige spiegelkappen en fraai in de achterbumper opgenomen vier uitlaten.


Ga de uitdaging aan
De prestatiegerichte V6 TFSI-motor(1) levert een vermogen van 260 kW/354 pk en een koppel van 500 Nm. De sprint vanuit stilstand naar 100 kan in 5,4 seconden voltooid zijn. De topsnelheid ligt op 250 km/h. Indrukwekkende cijfers, indrukwekkende techniek. De standaard quattro vierwielaandrijving is optioneel uit te breiden met een sportdifferentieel. Ook een speciaal op de SQ5 afgestemde luchtvering, adaptive air suspension, is leverbaar. De standaard demperregeling is aangepast aan het karakter van deze sportieve SUV. Aan de zescilinder krachtbron is een snel en soepel schakelende 8-traps tiptronic automaat gekoppeld. Met al dit onder het koetswerk verborgen fraais kan de Audi SQ5 TFSI goed uit de voeten: op de Duitse Autobahn, in uitdagende bochten en op ongeplaveide ondergrond.

Stoer, elegant en sportief

Een vergelijking tussen de SQ5 TFSI en Q5
Bekijk op de foto rechts wat de uiterlijke verschillen en overeenkomsten zijn tussen de SQ5 TFSI en de Q5. De SQ5 is van een sportiever ontwerp. Dat blijkt onder meer uit de voorbumper met mat titaanzwarte luchtinlaten en de achterbumper met honingraat diffusorgedeelte en links en rechts twee uitlaten. De grille heeft dubbele aluminium lamellen en details in mat Twilightgrijs. LED-koplampen zijn standaard. Aan de zijkant zijn spiegels in aluminiumoptiek en dorpelverbredingen in carrosseriekleur te vinden, alsmede 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak-ster-design. Op de achterklep en in de grille prijkt een sportief SQ5-logo en V6 T-aanduidingen sieren de voorspatborden

Welkom in het interieur
Binnenin maakt de Audi SQ5 TFSI indruk met zijn infotainment en premium afwerking. De standaarduitrusting is verrijkt met sportstoelen met S-logo’s vóór, alcantara en lederen stoelbekleding, verlichte instaplijsten met S-logo’s en een multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel. Op de optielijst staan bijvoorbeeld de Audi virtual cockpit, decoratielijsten in carbon Atlas en een verstel- en verschuifbare achterbank. Afhankelijk van de positie van die achterbank is de bagageruimte 500 tot 610 liter groot. Met de bank neergeklapt groeit dat volume tot 1.550 liter.


Gerelateerd nieuws