Zoek

Met pech langs de weg: 5 tips

Jezelf verplaatsen per auto is natuurlijk hartstikke handig. Je bent een stuk vrijer als met het openbaar vervoer en je kunt grotere afstanden afleggen als met bijvoorbeeld de fiets. Toch zijn er ook nadelen aan autorijden verbonden. Zo kun je in een ongeluk belanden, sta je soms uren vast in de file en kun je last krijgen van autopech. Niemand zit te wachten op autopech en je kunt er weinig aan doen, toch? Hieronder 5 tips voor wanneer je met pech langs de weg staat.

1.      Blijf rustig

Ten eerste is het belangrijk om niet in paniek te raken. Paniek is vaak het gevolg van onwetendheid en deze emotie is meer dan begrijpelijk. Toch schiet je hier niets mee op en het is handiger om rustig te blijven. Want in het geval je te maken krijgt met autopech, is het belangrijk dat je kordaat handelt en je te allen tijde veilig bent en blijft.

2.      Auto op een veilige plek

Ten tweede is het essentieel dat je de auto op een veilig plek neerzet. Probeer, indien je op de snelweg rijdt, de auto op de vluchtstrook te zetten en doe direct je alarmlichten aan. Stap altijd alleen uit aan de kant van de auto waar geen verkeer langs rijdt. Dit is in de meeste gevallen de rechterkant.

3.      Veiligheidsvest

Zorg dat je ten alle tijden een veiligheidsvest of een reflecterend jack in de auto hebt liggen en draag deze wanneer je de auto verlaat. Zo vergroot je je zichtbaarheid en voorkom je ongelukken. De opvallende veiligheidsvesten van Engelbert Strauss zijn bijvoorbeeld kwalitatief sterk en zullen ervoor zorgen dat je niemand je over het hoofd ziet.

4.      Gevarendriehoek

Ook is het essentieel om een gevarendriehoek in de kofferbak te hebben liggen. Wanneer je de auto op de vluchtstrook stil hebt gezet zet je de gevarendriehoek 50 meter achter de auto. Vergeet de gevarendriehoek achteraf niet mee te nemen! Geloof het of niet, maar deze wordt vaak vergeten…

Lees ook: De eerste hulp bij pech app van Audi

5.      ANWB

Wanneer je de auto op een veilige manier gepositioneerd hebt raden we je aan de ANWB te bellen. Probeer nooit zelf je auto te repareren. Ook al gaat het om een relatief eenvoudig probleem en heb je de vereiste kennis, het is erg gevaarlijk om zelf langs een drukke autoweg aan je auto te sleutelen. De ANWB is altijd bereikbaar en zal proberen zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om het probleem op te lossen.

Wanneer de hulpdiensten jouw auto ter plekke kunnen repareren dan ben je binnen no-time weer onderweg. In enkele gevallen kan de auto niet ter plaatse gerepareerd worden. In deze gevallen zorgt de ANWB ervoor dat de auto wordt weggesleept naar de garage. Ook regelen zij vervangend vervoer voor de gestrande inzittenden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen