Je elektrische Audi opladen kan nu ook thuis

Om je elektrische Audi op te laden hoef je er niet meer op uit. Je elektrische Audi opladen kan nu ook gewoon thuis. Geen overbodige luxe nu de actieradius van de elektrische auto steeds groter wordt en je graag met een volle accu op pad gaat. Met een elektrische laadpaal thuis ga je daadwerkelijk altijd met een volle accu de weg op.

Er zijn laadpalen met verschillende laadcapaciteiten

Je koopt tegenwoordig verschillende soorten laadpalen die zijn uitgerust met een type 1 of type 2 stekker. Je stemt de laadpalen uiteraard af op het soort elektrische auto dat je hebt.  Je kunt – met het oog op de toekomst- ook een laadpaal aanschaffen die verschillende laadcapaciteiten heeft. Het is wel altijd verstandig om bij de installatie van de elektrische laadpalen een specialist in de arm te nemen. Koop je bijvoorbeeld een laadpaal met verschillende laadcapaciteit, dan moet er wel het een en ander ingesteld worden en dat lukt je soms niet zelf.

Speciale applicatie beschikbaar voor real-time inzichten

De installatie van een laadpaal is zoals gezegd geen sinecure; er wordt nogal wat kennis van de techniek en elektrotechniek verwacht. Heb je dit niet begin er dan niet aan. Door voor een totaalpakket te kiezen, koop je de laadpalen en worden de elektrische laadpalen ook geïnstalleerd. Bij de verschillende laadpalen kan een speciale applicatie geleverd worden. Met deze app krijg je steeds real-time inzichten, krijg je notificaties en een melding als de auto helemaal is opgeladen. Rijd je elektrisch voor de baas, dan is er een systeem die de verbruiksgegevens rechtstreeks doorstuurt, bijvoorbeeld dus naar de werkgever. Die krijgt zo inzicht in de kosten voor het opladen en kan die zo met je verrekenen.

Laat je de kabels ingraven of neem je een wandmodel?

Er zijn elektrische laadpalen waarmee je sneller en meer auto’s oplaadt en zo zijn er toch al veel knopen door te hakken als je van plan bent de elektrische Audi voortaan thuis op te laden. Laat je de kabels ingraven, of wil je liever een wandmodel aan de muur? En welke kleur geef je de voorkeur. Kijk eens op 50five.nl. Op deze website zie je wat er zoals voor jou op de markt is en zie je nog duidelijker welke keuzes je moet maken. Zo kun je ook palen nemen waarmee je ook de buurt van dienst kunt zijn, uiteraard wel tegen betaling.

Gerelateerde artikelen