Zoek

De voordelen van private lease

Voor een vast maandbedrag een gloednieuwe Audi rijden: wie wilt dat nu niet? Zeker wanneer je al maanden over een nieuwe Audi droomt maar de eenmalige investering maar niet bij elkaar krijgt, kan een private lease je dé oplossing bieden. Maar wat zijn de mogelijkheden en voordelen van een private lease eigenlijk? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Goed alternatief voor geld lenen

Eind 2018 reden er wel 150.000 Nederlanders in een private-lease auto; het is dan ook ontzettend populair. Het leasen van een auto kan in sommige gevallen een goed alternatief zijn voor geld lenen om te kopen. Heb je de investering voor een nieuwe auto namelijk niet op de spaarrekening staan en moet je geld lenen om die nieuwe Audi aan te schaffen? Dan biedt private lease je in de meeste gevallen een betere deal. Zo zijn de tarieven vaak lager en zit je niet direct aan een lening met je bank vast.

2. Inzicht in je kosten

Misschien wel het grootste voordeel van de private lease is dat je precies weet wat je maandelijks kwijt bent aan de autokosten. Waar deze kosten bij het afsluiten van een lening bij de bank iedere maand kunnen verschillen, weet je bij een private lease precies wat je kunt verwachten. Je hoeft je dus niet druk te maken over onverwachte rekeningen van de monteur of het inruilen of verkopen van je auto. Dit soort zaken zijn allemaal meegenomen in je lease contract en worden maandelijks voor een vast bedrag afgehandeld.

3. Geen spaargeld nodig

De meest logische reden om voor een private lease te kiezen is het gebrek aan spaargeld. Als je dit spaargeld had zou je die nieuwe Audi immers zelf wel aanschaffen. Voor een private lease heb je geen spaargeld nodig: alleen een vast inkomen. Heb je een vast inkomen en wil je een nieuwe auto rijden zonder voor onverwachte kosten te komen staan? Dan kan private lease de oplossing bieden!

4. Het is goedkoper

Het afsluiten van een private lease is in veel gevallen goedkoper dan kopen: wanneer je met geleend geld koopt, maar ook wanneer je met eigen spaargeld koopt.

5. Ook voor senioren

Ook senioren of andere mensen die het lastig vinden om een krediet bij de bank te krijgen kunnen vaak een private lease afsluiten. Hoewel bij de helft van de private lease aanbieders een leeftijdsgrens telt (vaak tot de 75 jaar), zijn er ook private lease aanbieders waar je zelfs boven deze leeftijd nog een private lease aan kunt gaan.

Wat zijn jouw ervaringen met een private lease?

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen