Minder geld kwijt aan parkeren in de grote steden: 3 tips!

Wanneer je niet in een grote stad woont, is het vaak bijna onmogelijk om te bedenken hoeveel het kost om in het centrum van een grote stad te parkeren. Zodra men die kosten hoort, schrikken ze vaak enorm. Neem alleen maar parkeren den haag. Wanneer je dit niet op de juiste plek doet, kan je zo al tientallen euro’s voor enkele uren kwijt zijn. Dat maakt een dagje weg natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want ondanks de torenhoge kosten van veel parkeergarages in de grote steden, zijn er ook nog genoeg manieren om op de parkeerkosten te besparen. Benieuwd hoe je dit dan doet? Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen!

1.      Kies voor een P+R

In de grote steden zijn veel P+R’s te vinden. Hierbij is het mogelijk om voor slechts enkele euro’s per dag te parkeren. Hierbij parkeer je je auto vaak net buiten het centrum. Vervolgens pak je het openbaar vervoer om in het centrum te komen. Groot voordeel van de grote steden is tevens dat de meeste steden over uitstekend openbaar vervoer beschikken. Hierdoor sta je vaak binnen mum van tijd pal in het centrum. Dikwijls ben je zelfs sneller dan wanneer je zelf naar het centrum was gereden.

2.      Vergelijk tarieven online

Voordat je naar een grote stad afreist, is het verstandig om van tevoren al jouw reis te plannen. Online vind je eenvoudig welke parkeerplaatsen er allemaal in de buurt van het centrum zijn. Kies hierbij niet voor de parkeergarages die je als eerste ziet, maar kies voor de garages die wat verder af gelegen liggen. Vergelijk vervolgens de tarieven. Doordat er enorm veel parkeergarages zijn, bestaat er ook de nodige onderlinge concurrentie. Dit is voor jou als consument natuurlijk goed nieuws, want hierdoor zijn er veel scherpere tarieven mogelijk. Daarom loont het zeker om de tarieven van tevoren online te vergelijken. Zo weet je zeker dat je voor de voordeligste garage kiest.

Kies je voor een parkeerplek buiten het centrum? Bekijk dan tevens of het vanaf daar mogelijk is om snel op het openbaar vervoer te stappen en hoeveel dat precies kost. In sommige gevallen ben je goedkoper uit wanneer je de auto toch iets dichter bij het centrum plaatst, dus snij jezelf hier niet onnodig mee in de vingers.

3.      Parkeer in woonwijken


Op doordeweekse dagen is het soms ook heel prettig om in woonwijken te parkeren. Althans, dat geldt niet voor iedere woonwijk. In sommige woonwijken is het namelijk niet mogelijk om zonder vergunning te parkeren. Dit geldt met name voor woonwijken die pal in het centrum gelegen zijn. Daarnaast zijn er ook genoeg wijken waarbij je alsnog parkeerkosten moet betalen en dat kan flink in de papieren lopen. Wees er daarom zeker van dat het plekje wat jij kiest echt het voordeligst is. In sommige gevallen kun je namelijk alsnog beter elders in het centrum parkeren.

Gerelateerde artikelen