Zoek

Is jouw auto klaar voor die lange rit naar je vakantiebestemming?

Zodra de zon weer wat meer begint te schijnen, begint het bij veel mensen te kriebelen. De zomervakantie komt er weer aan! Misschien heb je je bestemming al uitgezocht, misschien is dit juist het moment waarop je dat gaat doen. Dan is ook meteen duidelijk hoe je daar gaat komen. Reis je met het vliegtuig? Of stap je liever in de auto? En waar moet je aan denken, als je voor de auto kiest?

Is je auto er klaar voor?

Voor je in je auto stapt voor die lange rit naar je vakantiebestemming, is het goed om hem eens kritisch te bekijken. Is de auto nog in goede staat, vertrouw je hem genoeg om er mee naar een ander land te rijden en flink wat uren in door te brengen? Of hebben je banden hun beste tijd gehad, gaat het starten niet zo soepel en hoor je soms een vreemd geluid? Dit soort dingen kun je als je gewoon thuis bent misschien nog even negeren, maar kun je beter even goed aanpakken voor je op reis gaat. Weinig grip hebben als je in de bergen rijdt, een uitvallende motor in the middle of nowhere of dat vreemde geluid dat steeds harder wordt in een land waar niemand je begrijpt, dat wil je echt voorkomen.

Ook kijken naar de grootte van je auto is verstandig. Misschien past het hele gezin er wel in voor een kort ritje naar opa en oma, maar is het ook te doen als de eindbestemming aan de Middellandse Zee ligt? Is de auto te klein of te onbetrouwbaar om ermee op vakantie te gaan? Dan hoef je niet meteen een nieuwe te kopen. Een auto huren is vaak een prima oplossing. Je vindt verhuurbedrijven in alle grote steden, een auto huren Den Haag is bijvoorbeeld geen enkel probleem, maar ook in veel kleinere steden.

Ben jij er klaar voor?

Zo’n lange autorit, daar moet je jezelf ook een beetje op voorbereiden. Zorg dat de route goed bekend is. Vertrouw daarbij niet alleen op je navigatiesysteem, maar zorg dat je ook ergens een back-up van de route hebt. Zorg voor wat eten en drinken voor onderweg, denk alvast na over eventuele stops en zorg dat je op tijd klaar bent met je koffers pakken. Door niet gehaast, gestressed en nog hard nadenkend over de vraag of je echt niets vergeten bent in de auto te stappen, is de kans groot dat de stemming hier niet best zal zijn. Zorg voor rust, voor een vakantiegevoel dat al begint zodra je instapt. Dat maakt de reis een stuk plezieriger.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen