Zoek

Manieren waarop je de juiste autoverzekering kunt vinden

Een autoverzekering helpt je, om je voertuig tegen schade, diefstal, natuurgeweld en ongevallen te beschermen. Wettelijk ben je verplicht, om een motorrijtuigenverzekering af te sluiten. Het is dus onmogelijk, om zonder verzekering de weg op te gaan. Maar hoe ben je nu het voordeligste uit? Vergelijk je autoverzekering. Hieronder vind je belangrijke tips.

Soort dekking overwegen

Bij het kiezen van de dekking, is het bouwjaar van je voertuig van belang. Ook wegen het merk, model, schadeverleden, rijgedrag en het aantal gereden kilometers mee. Hieronder staan alle dekkingen omgeschreven.

WA-verzekering

De gewone WA-verzekering keert schade aan andermans voertuig uit. Denk aan een aanrijding, waarbij het voertuig van de tegenpartij in de prak ligt. Je verzekeraar keert het volledige schadebedrag uit, zodat je zelf niet hoeft te betalen. Ook letselschade wordt vergoed. Zonder WA-verzekering, zal iemand zijn leven lang moeten betalen. Daarom is deze dekking wettelijk verplicht in Nederland.

WA met een gedeeltelijke casco dekking

Deze verzekering is een stuk uitgebreider. Behalve schade aan andermans voertuig en letselschade, wordt de schade aan je eigen voertuig gedeeltelijk gedekt. De schade moet door brand, diefstal, dieren, vandalisme of natuurgeweld zijn ontstaan. Andere schade aan je eigen auto valt niet onder de dekking.

Volledige risico’s indekken

Heb je een duur of nieuw voertuig? Dan wordt een allriskverzekering aanbevolen. Elk soort schade wordt gedekt, ook alle schade aan je eigen auto. Dit is verstandig, want de reparatiekosten kunnen hoog oplopen.

Wel of geen eigen risico

Je moet soms een bedrag aan eigen risico betalen, als je schade hebt gemaakt. Dit is niet bij elke verzekeraar van toepassing. Meestal moet je wel meer premie betalen, als je eigen risico nul euro is. Een eigen risico zorgt dus voor een lagere maandpremie. Je kunt ook de hoogte van dit bedrag bepalen. Denk je weinig risico te lopen? Dan kun je beter voor een hoger eigen risico kiezen.

Aanvullende autoverzekering

Vervoer je meestal meerdere inzittenden? Dan kunnen deze ook meeverzekerd worden, met een ongevallenverzekering inzittenden. Ze zijn voor zowel letselschade als voor hun persoonlijke bezittingen verzekerd. Daarnaast is pechhulp een slimme mogelijkheid. Bij autopech ontvang je direct hulp en eventueel vervangend vervoer.

Poliswijzer.nl bezoeken voor vergelijkingen

Op poliswijzer.nl kun je allerlei bekende verzekeraars met elkaar vergelijken. Je ziet direct hoe hoog je premie is en welke dekking daarbij hoort. Ga altijd voor de beste dekking. Dit is namelijk het belangrijkst. Bovendien geven veel maatschappijen korting, op je opgebouwde schadevrije jaren. Heb je al veel schadevrije jaren? Zoek dan een verzekeraar, die aantrekkelijke no-claimkorting biedt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen