Zoek

Waar is een autoverzekering voor nodig?

Een autoverzekering is niet alleen wettelijk verplicht voor autobezitters in Nederland, met een verzekering kun je ook anticiperen op de risico’s die je neemt als je deelneemt aan het verkeer. Mocht er een ongeluk of een incident gebeuren zoals bijvoorbeeld een aanrijding, dan kunnen de kosten voor de schade via deze verzekering worden gedekt. In dit artikel lees je waar een autoverzekering zoal goed voor is, en welke verschillende soorten verzekeringen er zijn voor je auto.

Afbeelding van Noel via Pixabay

WA-verzekering

Als je in het bezit bent van een auto en vanuit Midden- of Oost-Europa in Nederland bent komen wonen, ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit betekent dat als je verantwoordelijk bent voor schade aan de auto van een ander, dat deze kosten worden gedekt via je verzekeraar. Schade aan je eigen auto wordt via de WA-verzekering niet vergoed. Hiervoor moet je een extra dekking kiezen, zoals WA + Beperkt Casco of de all risk verzekering. Mocht je auto ouder zijn dan tien jaar, dan is een WA-verzekering vaak voldoende.

Wanneer kies je voor WA + Beperkt Casco?

WA + Beperkt Casco is een extra dekking die je kunt kiezen naast je WA-verzekering. Onder deze dekking vallen ook kosten voor een aantal soorten schade aan je eigen auto. Hierbij gaat het om schade buiten je eigen schuld zoals in het geval van storm, hagel, diefstal of brand. Deze dekking is verstandig om te kiezen als je auto tussen de 6 en 10 jaar oud is.

Wanneer is all risk de beste keuze?

De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering dekt alle soorten schade, zowel de schade die je veroorzaakt aan de auto van een ander, als kosten voor schade aan je eigen auto. Dit is de beste optie voor eigenaars van nieuwe auto’s die veel waard zijn.

Je auto verzekeren

Als je onlangs vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland bent verhuisd en nog op zoek bent naar een goede verzekering, is een autoverzekering bij Polisa een goede optie. Zij bieden namelijk een klantenservice in je eigen taal zodat je eenvoudig geholpen kunt worden. Ook kun je korting krijgen op je maandelijkse premie, doordat je de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in je land van herkomst mag doortellen.


Hulp bij pech onderweg

Een autoverzekering dekt niet alleen de schade aan je eigen auto of aan de auto van een ander. Je krijg via Polisa verzekeringen ook automatisch pechhulp in het binnen- en buitenland. Dit betekent dat de hulpdienst te allen tijde voor je klaar staat als je met autopech langs de weg staat. Zij kunnen je auto dan repareren of wegslepen naar de dichtstbijzijnde garage, en wanneer het nodig is vervangend vervoer voor je regelen.

Conclusie: verzeker je auto via Polisa, en je bent optimaal voorbereid op iedere situatie in het verkeer!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen