Zoek

3 tips om in één keer te slagen voor je auto theorie-examen 

Wil jij er zeker van zijn dat je in één keer slaagt voor je auto theorie-examen? Wees je er dan van bewust dat er vrij veel mensen zijn waarbij dit niet direct lukt. Het examen is lastig en er worden slechts weinig fouten toegestaan. Wil jij je slagingskansen enorm verhogen? Dan zijn er gelukkig verschillende dingen die je kunt doen. Hieronder vind je drie tips waarmee jij je slagingskansen drastisch kunt verhogen. 

1. Studeren, studeren en nog eens studeren 

Sommige mensen denken dat ze wel over een aardige kennis van het verkeer beschikken. Waarom zouden ze dan de moeite nemen om een theorieboek open te slaan? Dat examen moet toch wel lukken? Als je dit denkt, is de kans dat je slaagt heel klein. Je moet je Auto theorie oefenen. En niet zomaar eventjes het boek openslaan, maar echt langdurig blokken. Het is echt studeren geblazen. Er komt veel bij kijken en er zullen vast ook genoeg regels zijn waar je nog niet van op de hoogte bent. Het is in elk geval belangrijk dat je je theorieboek minimaal een keer grondig doorleest. Op basis van die informatie kun je vervolgens gaan oefenen. 

Neem hier echt de tijd voor. Verwacht niet dat je de avond van tevoren even snel alle stof door kunt nemen, maar begin echt zeker een maand van tevoren met leren. Volg je al rijlessen? Stel dan ook vragen aan je rij-instructeur en doe ervaring en kennis op in de praktijk. 

2. Volg een (online) cursus 

Wist je dat er ook cursussen zijn voor het behalen van je auto theorie-examen? Het fijne van een Online theorie cursus is dat je deze gemakkelijk vanuit huis kunt volgen. Je slagingskans neemt flink toe als je een dergelijke cursus volgt. Hierbij leer je namelijk niet alleen de theorie, maar leer je deze ook alvast toepassen in voorbeeld toetsvragen. Zo krijg je al een beetje een beeld van de vragen die je kunt verwachten en kun je direct met de gekregen informatie aan de slag. Hierdoor voel je je zekerder tijdens de officiële toets en is de kans dat je het haalt ook veel groter. 

3. Leer van je fouten 

De beste manier om te leren is door de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen en oefentoetsen te maken. Het is ook belangrijk om direct iets te doen met de vragen die je fout had op de oefentoets. Van deze fouten kun je immers leren. Hoe meer toetsen je maakt en hoe meer je aan de slag gaat met de vragen die minder goed gaan, hoe groter de kans dat elke toets steeds een beetje beter zal gaan. Test vervolgens met behulp van een nieuwe oefentoets of je de stof waar je moeite mee had nu wel beheerst. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen