Zoek

In detail: de laadtechniek van de nieuwe Porsche Macan

Bij de ontwikkeling van de 100% elektrische Macan lag de focus vooral op één ding: de naadloze integratie in het dagelijks gebruik.

Een symbiose van gebruiksvriendelijkheid en snelheid: zo kun je het laden van de nieuwe, 100% elektrische Macan het beste omschrijven. De focus ligt daarbij steeds op de naadloze integratie van het laadproces in het dagelijks gebruik. Net als bij de Taycan past Porsche bij de Macan Porsche Stability Management (PMS) en 800V-technologie toe. Dat zorgt continu voor een hoog vermogen en verkort de laadtijd aanzienlijk. “Een hogere spanning biedt meer laadperformance en minder verlies bij een tegelijkertijd lager gewicht van de sportwagen”, aldus Tomas Gajdos, projectleiding voor het energiesysteem van de serie Macan.

Macan

De nieuwe Macan is de eerste Porsche die gebaseerd is op het samen met Audi ontwikkelde Premium Platform Electric (PPE). De sportwagen heeft een laadvermogen van maximaal 270 kW. Daardoor kan de accu tijdens het snelladen in optimale oplaadomstandigheden* binnen circa 21 minuten van tien naar 80 procent worden geladen.

* Optimale laadomstandigheden: CCS-snellaadstation met > 320 kW, > 850 V, accutemperatuur 23 °C en laadtoestand bij aanvang 9%

Macan laden

Als je bij een laadpaal staat die met maximaal 400 volt werkt, treedt het zogenaamde ‘bankladen’ in werking. Daardoor wordt de 800V-accu dankzij ingebouwde HV-scheidingselementen (hoog voltage) in twee accu’s met dezelfde spanning opgedeeld. Deze kunnen vervolgens zonder extra HV-booster parallel door één 400V laadpaal tot maximaal 135 kW worden geladen. Zodoende is gewaarborgd dat de Macan wereldwijd met alle laadpalen compatibel is en de klanten daar efficiënt gebruik van kunnen maken. De accu zelf is een technologisch meesterwerk dat speciaal werd ontwikkeld met het oog op performance en efficiëntie. De accu bestaat uit cellen die een optimaal evenwicht bieden tussen energiedichtheid, energie-inhoud, duurzaamheid en levensduur. Dat wordt ondersteund door een vernuftig temperatuurmanagement dat de accutemperatuur regelt. Daardoor wordt het vermogen van de accu gemaximaliseerd en de levensduur ervan verlengd. Zo zorgt het circuit bij hoge temperaturen voor de noodzakelijke koeling en kunnen in koudere maanden HV-componenten, bijvoorbeeld de accu, naar behoefte worden verwarmd dankzij de integratie van de HV-verwarmingselementen. “De accu blijft daardoor binnen een optimaal temperatuurbereik. Dat geldt zowel voor het rijden als voor het snelladen”, aldus ­Gajdos. Met behulp van de Porsche ­Charging Planner, een in het navigatie­systeem geïntegreerde functie, kan de accu voor het laden op de optimale temperatuur worden gebracht. Daarbij wordt onder andere rekening gehouden met het routeprofiel, het actuele verbruik van de auto en de verwachte performance van de laadpaal.

b-macanladung2

Slim laden

Voor de bestuurder is het laden vereenvoudigd door een intuïtief bedieningsconcept in de cockpit. De nieuwe Macan beschikt over een slim display dat op een overzichtelijke manier informatie geeft over de laadstatus, de resterende laadtijd en de actuele actieradius. “De nieuwe ­Battery Care Mode verhoogt de levensduur van de hoogspanningsaccu”, zegt Gajdos. “Als deze functie door de bestuurder is ingeschakeld, wordt de beoogde laadtoestand vooraf ingesteld op 80 procent om de accu te sparen.” Dat alles wordt aangevuld door de My Porsche App, waarmee de gebruikers op afstand het laadproces kunnen regelen en monitoren. Dankzij de app en de in de auto geïntegreerde tijdschakelaar kun je laadprocessen zo programmeren dat je kunt profiteren van de gunsterige stroomtarieven ’s nachts. Op dezelfde manier kan de bestuurder ook het tijdstip kiezen waarop de accu thermisch geconditioneerd of de auto volledig opgeladen moet zijn. Een van de belangrijkste innovatieve componenten is de Porsche Integrated Power Box, kortweg IPB, waarvoor Porsche een octrooi heeft aangevraagd. Hij voegt in een klap drie onderdelen samen: de onboard-AC-lader, het HV-verwarmingselement en de 12V-DC/DC-omvormer. De IPB is zeer compact, met 19 kilogram relatief licht en kan ruimtebesparend onder de achterbank boven de accu worden geplaatst. “Dit pakket optimaliseert de gewichtsverdeling van deze sportwagen”, legt Tomas Gajdos uit. “En het biedt aan de voorzijde meer plek voor een ‘frunk’, dus nog een laadruimte onder de motorkap.”

b-macanbatterie

Een laadaansluiting aan elke kant

Aanvullend op deze technische kenmerken beschikt de Macan over een laadvoorziening die zowel thuis als onderweg flexibiliteit biedt. Met een DC-snellader links en twee AC-laders – een aan elke zijde van de auto – wordt het laden kinderspel waar je ook parkeert. De hardware zelf is robuust en gebruiksvriendelijk vormgegeven. De nieuwe Macan combineert dus comfort en snelheid tijdens het laden.

Bron: Porsche

Laat een reactie achter

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen