Zoek

Sneller en slimmer: de Driver Experience van de Porsche Macan

De eerste 100% elektrische SUV van het sportwagenmerk beschikt over het intuïtieve Porsche display- en bedienings­concept van de nieuwste generatie. Het systeem wordt stapsgewijs ook in de andere modelseries geïmplementeerd.

De baanbrekende Driver Experience omvat drie beeldschermen. Het 12,6 inch grote, compleet digitale Curved Display bevindt zich direct in het blikveld van de rijder. In het midden van het dashboard zit een 10,9 inch groot full-HD-touchdisplay. Net als op de smartphone kan de bestuurder zelf apps als favoriet instellen. Het optionele display voor de bijrijder heeft ook een diagonaal van 10,9 inch. Daarop kan de bijrijder zelfs tijdens het rijden content van het centrale display raadplegen, de instellingen voor infotainment of voor de navigatie openen en video’s streamen. Dankzij een speciale folie kan de bestuurder vanuit zijn stoel niets zien op dit display.

Macan

Voor het eerst is optioneel een head-updisplay met augmented-reality-technologie beschikbaar. In de realtime weergave van de omgeving wordt de AR-content nauwkeurig en in kleur geprojecteerd, bijvoorbeeld de navigatiepijlen in de juiste uitvoegstrook. Ook de functies van enkele rij­hulpsystemen worden ondersteund. Als je bijvoorbeeld de adaptieve cruisecontrol inschakelt, wordt de geselecteerde afstand tot de voorligger als puntvormig tapijt virtueel uitgerold over de weg. Waarschuwingen van de rijhulpsystemen kunnen ook worden weergegeven in de AR-weergave. Bij de nieuwe Macan heeft Porsche het aanbod aan connectiviteit grondig vernieuwd. Passagiers kunnen nu bijvoorbeeld in het Porsche App Center direct apps van andere aanbieders als ‘Spotify’ of ‘YouTube’ gebruiken en die in de auto installeren. Het App Center wordt voortdurend verder ontwikkeld en moet de auto gedurende zijn hele levenscyclus up-to-date houden. In de navigatie-app zorgen maandelijkse kaartupdates en de actualisering van relevante kaartgegevens bij de routeberekening voor een hoogwaardige klantervaring. Dankzij de online laadpaalrouteplanner kun je je reizen vanaf nu in een mum van tijd plannen inclusief laadstops. Hierbij wordt rekening gehouden met de voorkeuren van klanten voor een bepaald type laadpaal en aanbieders.

De reactietijd van het Porsche Communication Management (PCM) heeft een nieuwe dimensie bereikt: de spraakassistent ‘Hey Porsche’ is tegelijk sneller en slimmer geworden. Hij ondersteunt de bestuurder bij het zoeken naar parkeer- en laadplekken, regelt de muziekweergave en beantwoordt vragen over algemene onderwerpen en actuele nieuwsberichten. Het systeem herkent met behulp van twee microfoons wie er spreekt. Als de bestuurder en bijrijder elkaar in de rede vallen, zorgt dat niet voor verwarring: het systeem concentreert zich op diegene die het eerst heeft gesproken. De spraak­assistent kent nu meer dan 23 talen.

Bron: Porsche

Laat een reactie achter

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen