Nieuwe Audi S4 met een V6?

Toegegeven, met een 3.2FSI of een 3.0TDI kom je ook schappelijk vooruit, maar Audi zou Audi niet zijn als ze op z’n minst weer met een dikke S4 komen. En laat de huidige generatie S4 de échte liefhebber een beetje teleurstellen. De V8 zou meer passen bij een GT en liefhebbers van tuning komen bij een V8 S4 al helemaal nauwelijks aan hun trekken. Audi lijkt de liefhebbers gelijk te geven, want Fourtitude meldt uit zeer betrouwbare bron vernomen te hebben dat de nieuwe S4 een mechanisch geholpen zespitter onder de kap krijgt.

De basis zou een geheel nieuwe 3.0 V6 FSI-motor zijn, geholpen door turbo’s, compressors of een combinatie van beide. Omdat de S5 meer als GT gepositioneerd is, zou deze nog wel gewoon gebruik blijven maken van de atmosferische 4.2 liter V8. De 3 liter twinturbomotor van de BMW 335i dient als target, dus de S4 zal niet (veel) meer pk krijgen dan de huidige S4.

Tevens zal de S4 beschikken over Audi’s Drive Select, al dan niet standaard. Vooral in combinatie met vierwielaandrijving, standaard op de S4, is op deze manier een weggedrag naar keuze in te stellen. Het is nog niet bekend wanneer de S4 geïntroduceerd wordt.

 tekst Audiblog.nl

Gerelateerde artikelen