Zoek

Aud Q7 Coastline Concept op Geneve


Audi presenteert een bijzondere concept car op de Geneve auto salon: De Audi Q7 coastline combineert de adembenemende kracht van een twaalf cilinder TDI met de elegante stijl van een exclusieve jacht. Een groot deel van deze high performance SUV’s, exterieur en interieur is badend in een trendy wit. Onder de motorkap schuilt werelds sterkste dieselmotor in een serieproductie voertuig de zes liter V12 staat van het leveren van 368 kW (500 pk) van de macht.



De Audi Q7 kustlijn komt uit in een speciale witte kleur, parel effect doet denken aan de glinsterend glooiing van het poolgebied. Audi, het toonaangevende merk in automotive design, de aanzet tot een populaire trend met deze kleur jaar geleden, studies zoals de witte Shooting Brake Concept weergegeven op de Geneva Motor Show 2006 zijn geworden trendzetters.

In tegenstelling tot de productie versie van de Q7 V12 TDI, de behuizing van de buitenspiegels op de Audi Q7 kustlijn is wit als goed; de singleframe radiator grill en de zijkant luchtinlaat komen in donkere High Gloss Staal. De Audi Q7 kustlijn heeft hetzelfde lichaam wijzigingen als de Audi Q7 V12 TDI, met een uitgeklopte wielkasten en opvallende voor en achterzijde van de bumpers dat onmiddellijk in het oog springt.
De even stijlvol en trendy interieur wordt gedomineerd door albast wit, een kleur populair op luxe jachten. Ook in lichtgevende wit zijn het tapijt, geborduurd vloermatten gemaakt van fijne wol, pijler trim, plafondbekleding, zetel bekleding gemaakt van luxe fluweel en Valcona leder, veiligheidsgordels, stuurwiel, de voorkant van de cockpit en de deur trim. De meerderheid van de switches en controles alsook op de instrumentenpaneel met kap zijn eveneens in deze trendy kleur van Audi.

In het interieur, extra accenten worden door aluminium elementen op onderdelen zoals de luchtinlaat spuitmondjes en deur hendels. Nadere trendy raakt ook moer bruin leidingen op de zetels evenals mooie bruine leidingen op het instrumentenpaneel en de deur. Gedeelten van de armleuningen, de versnellingshendel hendel knop en de binnenste deur dorpel trims zijn gemaakt van Amerikaanse notenhouten fineer in die dunne strips gemaakt van donkere gerookte eikenhout zijn ingebed als een verdere maritieme verwijzing. Dezelfde combinatie kan ook worden gevonden op de vloer van de bagageruimte, die bevat twee geïntegreerde dozen vouwen. Het hout is gewaxed, niet gelakt. Als gevolg daarvan zijn de poriën in het hout blijven open, waardoor het een uniek charmante voelen en zijdeachtig gloed.

Onder de motorkap van de Audi Q7 kustlijn concept car woont een geconcentreerde powerhouse: De V12 TDI is het schrijven van een geheel nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van diesel technologie. Tekening van 5934 cm3 van verdringing, de zes-liter motor levert 368 kW (500 pk) van de macht en een indrukwekkende 1000 Nm van het koppel tussen 1750 en 3000 t/min. Als gevolg van het voertuig presteert het als een wereldklasse sportwagen, sprint van nul tot 100 km/h in slechts 5,5 seconden met een elektronisch beperkt topsnelheid van 250 km/h. Op gemiddelde een gemiddelde van slechts 12 cilinder dieselmotor in een personenauto gebruikt slechts 11,9 liter brandstof per 100 km, een veel beter cijfer dan vergelijkbare benzinemotoren uit concurrenten.
De unieke diesel macht van de Audi Q7 met V12 TDI-motor is niet de enige factor bij het maken van de ultieme high performance SUV. Even sportief van aard zijn het voertuig zestraps tiptronic en quattro aandrijving evenals loopwerk met adaptieve luchtvering. Achter de grote wielen zijn de keramische rem schijven. Een dvd-navigatiesysteem, een Bang & Olufsen Advanced Sound System en lederen bekleding met elektrische verwarming en aanpassing wijzigingen zijn symptomatisch voor de luxe normen in de Audi Q7 kustlijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen