Zoek

Audi A4 Autobild nr 1 voor 2008


De Audi A4 is de Auto-1 van 2008. Aan de vooravond van de Salon van Genève is de uiteindelijke winnaar van jaarlijkse verkiezing van de AutoBild-groep bekendgemaakt.


De 26 Europese landen waar de AutoBild-groep actief is, nomineert in zes categoriën drie auto’s. De bezoekers van deze website nomineerden de Fiat 500 namens Nederland. De Fiat 500 wint uiteindelijk de Europese verkiezing in de categorie ’compact’ van de Toyota Auris en de Ford Focus. In de klasse ’saloon’ wint de Audi A4 van de Ford Mondeo en Mercedes C-klasse. Bij de SUV’s eindigen de Volkswagen Tiguan voor de Nissan Qashqai en Mazda CX-7. In de categorie ’mpv/station’ streek de Volvo V70 de winst op. Tegenstrevers hier waren de Citroën C4 Picasso 5-zits en de Volkswagen Golf Variant. Bij de coupé’s was de BMW M3 heer en meester, nog voor de Audi R8 en Porsche 911 GT2. In de cabrio-klasse ten slotte was het de Mercedes SLR Roadster die tot winnaar uitgeroepen werd. De andere twee kandidaten waren de Audi TT Roadster en de Aston Martin V8 Vantage Roadster.

Tijdens een speciaal evenement op woensdagavond in Genève beslisten de 26 hoofdredacteuren wie de overall winnaar werd. Met een gezamelijke druk op de knop kwam de Audi A4 uit de bus rollen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen