Zoek

Audi bevestigt deelname 12uur van Sebring.


Audi bevestigt deelname 12uur van Sebring.

Twee Audi R10 TDI Sportscar auto’s voor de 12 uur race in Florida (V.S.) op 15 maart a.s.AUDI AG toont nogmaals zijn moed te innoveren en de pioniersgeest in een dieselmotor aangedreven sportwagen die geschikt is om de 24h van Le Mans te winnen. Ondertussen heeft de revolutionaire Audi R10 TDI tweemaal in Le Mans gewonnen, en is na 21 races ongeslagen in zijn klasse gebleven.


De komende week, keert de Sport Audi Diesel met bijna 650 PK terug op de plaats waar het succes verhaal twee jaar geleden begon: bij het 12 uur race op Sebring (Florida). Twee prototypen van de Audi R10 TDI staan dan op de grid met Dindo Capello /Tom Kristensen/Allan McNish en Lucas Luhr/Mike Rockenfeller/Marco Werner als bestuurders. Op 18 maart 2006, won R10 TDI in Sebring tijdens zijn race debuut. Het was de eerste overwinning voor een diesel motor überhaupt in een belangrijke sportscar race.

Het concept van de R10 TDI past volkomen in de motorsport filosofie van Audi. De know-how die met de V12 TDI de krachtbron op de racetracks wordt verzameld, stroomt direct in de ontwikkeling van de TDI motoren voor de normale wegauto’s. Het recentste voorbeeld is 500 PK sterke Audi R8 TDI Le Mans.
Het is altijd al belangrijk voor Audi geweest om uit de motorsport voor normale productie auto’s te leren.

Audi bewijst het prestatie vermogen van TDI technologie op de racetracks met R10 TDI en toont ook aan dat de kenmerken van een TDI motor ook volkomen passen bij een sportscar. Met de Audi TT Coupe 2.0 Quattro TDI en TT Roadster 2.0 Quattro TDI, die allebei hun wereld premières in Genève vierden. Dit jaar, begint AUDI ook de TDI aanval in de V.S. Het prototype van Le Mans is de gangmaker hiervoor. Audi ziet namelijk groot potentieel, specifiek in de V.S., voor zijn ‘state of the art’ TDI motoren die tot 35 procent minder brandstof verbruiken dan de gemiddelde benzine motor en daarmee een aanzienlijke daling van CO2 emissies leveren.

De ontwikkeling van Diesel brandstoffen wordt ook versneld door de motorsport. Voor de R10 TDI wordt de GTL Diesel van Shell gebruikt. GTL (Gas To Liquid) wordt gehaald uit aardgas. De synthetische Diesel brandstof vermindert het verbruik en is uiterst schoon bij het verbranden. GTL is het inleidende stadium vóór BTL (Biomas To Liquid) waarvoor het bioafval als basis component wordt gebruikt. Hiermee kunnen de CO2 emissies nog verder worden verminderd.De 24h van Le Mans vindt plaats van 14-15 juni 2008. Aangezien het gebruikelijk hiervoor te testen, neemt AUDI ook deel aan de 24 uur race van Sebring. Start is op 15 maart 10.05uur locale tijd (Florida).

Alle winnaars van de 12 uur race op Sebring sinds 2000:
2000 Biela/Kristensen/Pirro (Audi R8)
2001 Alboreto/Aiello/Capello (Audi R8)
2002 Capello/Herbert/Pescatori (Audi R8)
2003 Biela/Peter/Werner (Audi R8)
2004 Biela/Kaffer/McNish (Audi R8)
2005 Kristensen/Lehto/Werner (Audi R8)
2006 Capello/Kristensen/McNish (Audi R10 TDI)
2007 Biela/Pirro/Werner (Audi R10 TDI)

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen