Zoek

Audi Q5 meer informatie


Q5; de eerste Premium B-SUV voor Audi. In de loop van dit jaar zal Audi met nog een ‘performance SUV’ op de markt verschijnen. Naast de al in de markt gesettelde Audi Q7 zal de Q5 het SUV aanbod uit Ingolstadt versterken.


Voor Audi is de Q5 de mogelijkheid om vele nieuwe klanten te veroveren.De Q5 treedt in het voor Audi nieuwe Premium B-segment aan. Net zoals de grote broer de Audi Q7, interpreteert de Audi Q5 het concept van de SUV volkomen nieuw.

Het zal een uitgesproken sportief voertuig zijn, wat zich niet alleen in zijn Audi typische dynamische rijeigenschappen zal uitten, maar ook in zijn sportief elegante SUV-design.

Ook met zijn rijke uitrusting en vele gebruiksmogelijkheden, zal de Audi Q5 nieuwe maatstaven in zijn segment zetten. Daar waar de bezitters van andere Premium B-segment SUV’s niet tevreden over zijn of over wat zelfs niet al optie aangeboden wordt, zal de Q5 kunnen scoren.

Dit marktdeel van de compacte Premium SUV’s is bijzonder attractief.

Dat blijkt uit marktonderzoeken en de komst van vele soortgelijke modellen bij andere merken.

In tegenstelling tot de limousine en combimarkt tonen de verkopen in de SUV-markt, een sterk stijgende lijn. Prognose is dat deze stijgende de komende jaren aan zal houden.

Als geheel biedt de marktsituatie uitstekende vooruitzichten voor de komende Audi Q5.

Dankzij zijn veelzijdige karakter spreekt de Audi Q5 vele leeftijdsgroepen aan en is voor alle levenssituaties geschikt.

Wat is de doelgroep van de Q5?

  • – men is gemiddeld 50 jaar
  • – meestal mannelijk
  • – overwegend betreft het getrouwde personen
  • – de helft van de kopers heeft één tot twee kinderen
  • – meestal een hoog opleidingsniveau
  • – zeer groot aantal ‘meer dan één auto’ gezinnen
  • – beroepen zoals, ambtenaar, zelfstandige, ingenieur, ondernemer, en  vertegenwoordiger
  • – het gemiddeld huishoudelijke inkomen zo rond de euro 5.600/maand
  • – hobby’s/vrijetijdsbesteding: bijvoorbeeld wandelen, bergbeklimmen, wintersport, lezen, fietsen, reizen en actieve sporten.

Volgens marktonderzoek zal ca. 70% van de kopers van een ander merk Premium B-segment SUV naar Audi willen wisselen omdat Audi tot nu toe niets in het Premium B-segment te bieden had.

De grootste concurrenten in het Premium B-segment van de Audi Q5 zijn: BMW X3, Mercedes GLK, Volvo XC60 en eventueel ook de compacte SUV van Lexus.

Leuke high light; De Q5 komt met 7 traps S-Tronic en ook jawel,  achterlichten zeker met LED in de units, dit kan eventueel alleen in combinatie met Xenon voor.
Lees meer over de standaard uitrusting bij Q5 rubiek!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen